Gotuj z głową!
Na rynku możemy znaleźć bardzo szeroką gamę garnków, jakie więc wybrać? Właściwie do lamusa odeszły już garnki aluminiowe, do których – powodu cienkich ścianek – potrawy bardzo łatwo przylegały. Na rynku obserwujemy szeroki wybór garnków emaliowanych czy wykonanych ze szkła żaroodpornego – są one bardzo higieniczne, ale niestety mniej trwałe – łatwo się obijają i dlatego nietrudno je uszkodzić. Najczęściej spotkać możemy garnki wykonane ze stali 18/0 lub 18/10 – pierwsze z nich wytwarzane są ze stali chromowej, drugie zaś zawierają w sobie domieszkę niklu – dzięki temu są bardziej odporne na pękanie i nie ulegają odbarwieniom. Właśnie z tego typu stali zostały wytworzone garnki z kolekcji Glamour firmy Altom.
Wysoki połysk, nowoczesny kształt oraz praktyczne rozwiązania sprawiają, że gotowanie przestaje kojarzyć się z ciężką pracą, a zaczyna z mile spędzonym czasem w kuchni. Pokrywa wykonana została z hartowanego szkła, dzięki czemu jest odporna na zarysowania oraz nie pęka w trakcie gotowania. Specjalne ujście dla pary redukuje ciśnienie i zmniejsza możliwość wykipienia potrawy, a wygodna krawędź umożliwia łatwe przelewanie oraz zapobiega kapaniu czy rozlewaniu potraw. Akutermiczne dno z 4mm warstwą aluminium usprawnia proces gotowania, szybko się nagrzewa, długo utrzymuje ciepło i przystosowane jest do różnych źródeł ciepła (kuchenka indukcyjna, elektryczna, gazowa, ceramiczna, piekarnik). Dodatkowo garnki Altom z kolekcji Glamour są odporne na korozję, należy jednak pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji - nawet najwyższej jakości naczynie zardzewieje, jeśli nie będziemy o nie dbać i na przykład pozostawiać je mokre po zmywaniu, zamiast wycierać do sucha. Stal 18/10 jest nieczuła na zarysowania, umożliwiając stosowanie metalowych narzędzi kuchennych. Łatwość w utrzymaniu czystości sprawia, że garnki Glamour pozwalają oszczędzać nie tylko energię i pieniądze, ale także czas, a wysoki połysk i ekskluzywny wygląd kolekcji to synonim blasku, szyku i elegancji w każdym nowoczesnym domu. Bądź Glamour w swojej kuchni!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war