W książce tej zebrane zostały przepisy na serniki z krajów europejskich, Ameryki, regionów tropikalnych i państw azjatyckich. Znajdziesz wśród nich przepisy zarówno na smakołyki dobrze znane, jak i na te wymyślne, urzekające bogactwem smaków.
Niektóre z nich będą doskonałe na letnie przyjęcia w ogrodzie, np. sernik miętowy na zimno, z owocami leśnymi lub malinami. Inne, jak na przykład czekoladowo-pomarańczowy lub z likierem amaretto z przyjemnością zjesz do kawy. Jeden kawałek egzotycznego sernika z dodatkiem dyni, fig, owoców passiflory i liczi to zdecydowanie za mało – na pewno sięgniesz po dokładkę. Mile zaskoczysz gości, podając po obiedzie orientalny sernik z kardamonem i limonką, włoski lub z gujawą i truskawkami.

Premiera książki 21 października



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku