Czekolada spicy z chilly i lodami czekoladowymi
Składniki:
1 tabliczka gorzkiej czekolady (100g)
1 szklanka mleka
1 niepełna szklanka słodkiej, tłustej śmietanki
1/2 łyżeczki tabasco
2 szczypty chilly w proszku
2 duże gałki lodów Carte d’Or Czekolada
Wykonanie:
Wymieszać mleko ze śmietanką, dodać czekoladę i tabasco. Wszystko razem gotować stale mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Gorącą czekoladę wlać do kubków, nałożyć po dużej gałce lodów czekoladowych, posypać chilly.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn