Czekolada spicy z chilly i lodami czekoladowymi

Składniki:
1 tabliczka gorzkiej czekolady (100g)
1 szklanka mleka
1 niepełna szklanka słodkiej, tłustej śmietanki
1/2 łyżeczki tabasco
2 szczypty chilly w proszku
2 duże gałki lodów Carte d’Or Czekolada
Wykonanie:
Wymieszać mleko ze śmietanką, dodać czekoladę i tabasco. Wszystko razem gotować stale mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Gorącą czekoladę wlać do kubków, nałożyć po dużej gałce lodów czekoladowych, posypać chilly.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas
Stylowe swetry, sukienki na każdą okazję
Sukienki sweterkowe to jeden z tych elementów garderoby, które łączą styl z wygodą. Choć najczęściej kojarzą się z chłodniejszymi miesi�
Terapia medyczną marihuaną w Polsce - fakty i mity
Ewoluujący krajobraz terapii medyczną marihuaną w Polsce przedstawia zarówno możliwości, jak i wyzwania dla pacjentów oraz pracowników
Jak dbać o instalacje i urządzenia AGD? Rola soli tabletkowanej w zmiękczaniu wody
Woda wykorzystywana w naszych domach często zawiera dużą ilość minerałów, takich jak wapń i magnez, które powodują jej twardość. Nadmiar
7 najlepszych zabiegów medycyny estetycznej – co jest teraz na topie?
Medycyna estetyczna zyskuje coraz większą popularność, a nowoczesne technologie pozwalają na skuteczne poprawienie wyglądu bez konieczności przeprowadzan