Spraw sobie przyjemność pysznym smakołykiem domowej roboty. Podajemy przepis na 8 porcji.

Składniki:

2 gorzkie czekolady po 100 g (w tym jedna powinna być minimum 70%)
100 g mąki
6 jajek
300 g cukru
200 g masła
½ szklanki orzechów włoskich lub migdałów
2 opakowania lodów Algida Śmietankowa Czekolada w czteropaku

Sos:
½ tabliczki czekolady, 4 łyżki mleka, 2 łyżki masła

Wykonanie:

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło i też rozpuścić. Mieszać aby się połączyły. Jajka ubić. Dodać do nich cukier, mąkę i masę czekoladową. Energicznie wszystko razem ubijać. Dodać orzechy. Masę wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temperaturze 180 st C. Przygotować sos rozpuszczając wszystkie składniki razem stale mieszając. Na gorące ciasto nakładać porcję lodów, polewać sosem i od razu podawać.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku