Brownies z lodami czkoladowymi i sosem czekoladowym

Składniki:
2 gorzkie czekolady po 100 g (w tym jedna powinna być minimum 70%)
100 g mąki
6 jajek
300 g cukru
200 g masła
½ szklanki orzechów włoskich lub migdałów
2 opakowania lodów Algida Śmietankowa Czekolada w czteropaku
Sos:
½ tabliczki czekolady, 4 łyżki mleka, 2 łyżki masła
Wykonanie:
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło i też rozpuścić. Mieszać aby się połączyły. Jajka ubić. Dodać do nich cukier, mąkę i masę czekoladową. Energicznie wszystko razem ubijać. Dodać orzechy. Masę wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temperaturze 180 st C. Przygotować sos rozpuszczając wszystkie składniki razem stale mieszając. Na gorące ciasto nakładać porcję lodów, polewać sosem i od razu podawać.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Tenisówki, trampki, sneakersy - wiosenny must-have!
Tenisówki, trampki i sneakersy to obuwie, które powinno znaleźć się w każdej garderobie. Ich uniwersalność, komfort oraz zdolność do nadawania styliza
Ciekawe t-shirty damskie – jak wyróżnić się w tłumie dzięki modnej i wygodnej bazie stylizacji?
Codzienna moda nie musi być nudna, a wygodne ubrania mogą jednocześnie przyciągać wzrok i podkreślać indywidualny styl. Idealnym przykładem są ciekawe
Praca Opiekunów osób starszych w Niemczech - wymagania i korzyści
Opieka nad osobami starszymi w Niemczech to temat niezwykle ważny i zyskujący na popularności, szczególnie wśród osób poszukujących st
Na narty z dziećmi - gdzie na narty z dzieckiem w Polsce i za granicą, czyli pierwsze kroki na stoku
Ferie czas start! Gdy za oknem śnieg a dzieci rozpoczynają przerwę zimową, zaczynamy się zastanawiać jaki kierunek wybrać, aby dziecko zaraziło się mi�
Co jeść, a czego nie jeść przy zespole jelita drażliwego?
Zespół jelita drażliwego to przewlekłe schorzenie układu pokarmowego, które wpływa na jakość życia u wielu osób. Objawy, takie jak