Pstrągi faszerowane
Składniki:
2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego Winiary
Ziarenka Smaku Winiary
Sos tatarski Winiary
2 pstrągi patroszone
1 jajko
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki miodu
pieprz
Przygotowanie:
Pstrągi naciąć i delikatnie zdjąć skórę. Mięso oddzielić od ości, a następnie zmiksować z Majonezem, jajkiem, Ziarenkami Smaku i pieprzem. Dodać płatki migdałowe, miód i natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Skórę pstrąga oprószyć Ziarenkami Smaku, napełnić farszem, uformować rybę Folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć rybę, zawinąć dokładnie ułożyć w naczyniu do zapiekania, podlać 0,5 szkl. wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200˚C, piec 30 minut. Podawać na zimno pokrojony na porcje z Sosem tatarskim.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii mają czekoladowe jajeczkadressing
Wersja do druku
Szukaj
Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry
Niacynamid, znany również jako witamina B3 lub PP, stał się jednym z najpopularniejszych składników w kosmetologii. Jego wszechstronność, de
Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?
Zima to niezwykły czas, kiedy wnętrza naszych domów zyskują na znaczeniu jako przestrzenie ciepła, relaksu i spotkań. To nie tylko okres Świąt Bo
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk