Sandacz w śmietanie z lodami pistacjowymi
Dla czterech osób:
800g sandacza
8 ziemniaków
1 mała dynia
4 gałki pistacjowych lodów Mövenpick (ok. 320 ml)
200 ml wywaru rybnego
śmietana, masło
koperek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pokrojone na plastry ziemniaki delikatnie podsmaż na maśle i oliwie z oliwek oraz przypraw solą i pieprzem. Do 200 ml wywaru rybnego dolej śmietanę, dopraw solą i pieprzem, a następnie zagęść masłem i całość podgrzej. Pokrojoną w kostkę dynię ugotuj w posolonej wodzie. Sandacza posól i smaż na patelni na oliwie i maśle aż zmięknie.
Sposób podania:
Sandacza polej przygotowanym sosem. Obok połóż jedną gałkę pistacjowych lodów Mövenpick. Podaj z ziemniakami, dynią i całość udekoruj koperkiem.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma kapusta z ziemniakamiWersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn