3..., 2..., 1... karnawałowe swawOle!

Będą modne, kolorowe, niebanalne i przepyszne. Ty przygotuj tylko naczynia i kilka dodatków, a Twoi goście będą wniebowzięci z doskonałymi humorami i energią do zabawy.
Kolorowe smakołyki
Pyszne zakąski, oryginalne, zdrowe i smaczne potrawy to gwarancja wspaniałej atmosfery podczas spotkania, gdyż jedzenie pobudza i zaspakaja nasze zmysły. Różnorodność i niebanalny sposób podania potraw są niemal tak samo ważne, jak ich smak. Dlatego warto być w kuchni kreatywnym i pomysłowym. Zamiast tradycyjnych i niezdrowych chipsów możemy zaskoczyć naszych gości jeżykiem z koreczków oliwkowych OLE!, który przygotowuje się wbijając koreczki w połówkę pomidora ułożonego na listku sałaty. Zgrabne miseczki z srebrzystą i złotą cebulką, czosnkiem po włosku z pomidorami, czarnymi oliwkami i białymi marynowanymi pieczarkami sprawią, że na naszym stole odnajdziemy bogactwo smaków i pełną paletę kolorów. Tak przygotowane zakąski i przystawki sprawią radość nie tylko podniebieniu gości, ale również w myśl reguły, że jada się także oczami, będą się znakomicie prezentować.
TASTE IT! – karnawałowe inspiracje OLE!
• Pokrój bagietkę w krążki, otwórz FELISOS ser solankowy z zielonymi oliwkami w oleju i… gotowe!
• Ułóż na talerzu ciemne pieczywo z ziarnami, otwórz słoiczek Raut koreczki warzywne i… smacznego.
• Ugotuj makaron, dodaj Suszone pomidory w oleju z ziołami i… włoska pasta gotowa.
• Pokrój camembert w trójkąciki, ułóż obok Raut koreczki oliwkowe i… elegancja Francja – najlepiej cieszyć się smakiem przekąski z czerwonym, półwytrawnym winem.
• Sałatę podziel na drobno, ułóż na niej kawałki pomidora, dodaj Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami i… wyborna sałata jest gotowa.
• Ułóż na półmisku filet z łososia, dodaj Owoce kaparów w occie winnym i… nie zapomnij o winie.
• Pamiętaj o zielonych i czarnych oliwkach, z nadzieniem i bez, ułożonych na osobnej miseczce, które także doskonale pasują do serów i wędlin.
• Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki. Ułóż na dnie misy sałatkowej. Pomidora umyj, pokrój w kostkę i wrzuć do misy. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Tuńczyka odsącz, połącz z posiekaną cebulką i ułóż na środku misy. Wyłóż na tuńczyka Czosnek włoski OLE!. Wierzch sałatki możesz udekorować natką pietruszki.
• Ułóż na porcelanowej miseczce Pieczarkowy Hit marynowany classic. Doskonały jako samodzielna przekąska, bądź jako dodatek do serów, wędlin, mięs.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Pasta jajeczna z jogurtem naturalnym kalorieIle kalorii mają pieczarki gotowane
Ziołolecznictwo ludowe
medycyna naturalna
Wersja do druku
Szukaj
Na narty z dziećmi - gdzie na narty z dzieckiem w Polsce i za granicą, czyli pierwsze kroki na stoku
Ferie czas start! Gdy za oknem śnieg a dzieci rozpoczynają przerwę zimową, zaczynamy się zastanawiać jaki kierunek wybrać, aby dziecko zaraziło się mi�
Co jeść, a czego nie jeść przy zespole jelita drażliwego?
Zespół jelita drażliwego to przewlekłe schorzenie układu pokarmowego, które wpływa na jakość życia u wielu osób. Objawy, takie jak
Liposukcja z perspektywy czasu. Przegląd długoterminowych efektów zabiegu
Wiadomo, że liposukcja potrafi błyskawicznie odmienić sylwetkę. Efekty są widoczne niemal od razu. Jednak czy to rozwiązanie na lata? Sprawdzamy, jak zmie
Poduszka pod łokieć – mały detal, wielki komfort w pracy stylistki paznokci
Praca stylistki paznokci to nie tylko kreatywność i precyzja, ale także długie godziny spędzone przy biurku. Każda profesjonalistka wie, jak ważne
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw