Ciasto marchwiowo – śmietanowe

Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa
2 Budynie o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1 litr soku marchwiowo - malinowego
1 łyżka mąki pszennej
0,5 kostki margaryny
3 łyżki cukru
Masa śmietanowa:
1 Cukier wanilinowy WINIARY
3 łyżeczki Żelatyny WINIARY
500 ml śmietanki kremowej 30%
3 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Z podanych składników przygotować ciasto, upiec biszkopt, ostudzić.Odlać 1 szkl. soku, pozostały zagotować z margaryną. W szk. soku rozprowadzić Budynie z mąką i cukrem i wlać do gotującego soku, gotować 3 minuty. Gorący wylać na biszkopt. Ostudzić. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozprowadzić w 100 ml gorącej wody i jeszcze letnią dodać do śmietany energicznie ubijając, wyłożyć na masę budyniową. Ciasto należy schłodzić w lodówce przez około 3 godziny.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Z miejskiego zgiełku na górskie szlaki – jak sport na świeżym powietrzu zmienia sposób patrzenia na świat?
Współczesne tempo życia, pełne pośpiechu i nadmiaru bodźców, sprawia że coraz więcej osób szuka sposobu na odzyskanie równowa
Wiosenne wypady w nieznane zakątki Warmii i Mazur
Mazury i Warmia to regiony, które od lat kuszą turystów malowniczymi krajobrazami, jeziorami oraz bliskością natury. Na wiosnę warto zaplanowa
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas
Stylowe swetry, sukienki na każdą okazję
Sukienki sweterkowe to jeden z tych elementów garderoby, które łączą styl z wygodą. Choć najczęściej kojarzą się z chłodniejszymi miesi�
Terapia medyczną marihuaną w Polsce - fakty i mity
Ewoluujący krajobraz terapii medyczną marihuaną w Polsce przedstawia zarówno możliwości, jak i wyzwania dla pacjentów oraz pracowników