Ciasto marchwiowo – śmietanowe
Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa
2 Budynie o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1 litr soku marchwiowo - malinowego
1 łyżka mąki pszennej
0,5 kostki margaryny
3 łyżki cukru
Masa śmietanowa:
1 Cukier wanilinowy WINIARY
3 łyżeczki Żelatyny WINIARY
500 ml śmietanki kremowej 30%
3 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Z podanych składników przygotować ciasto, upiec biszkopt, ostudzić.Odlać 1 szkl. soku, pozostały zagotować z margaryną. W szk. soku rozprowadzić Budynie z mąką i cukrem i wlać do gotującego soku, gotować 3 minuty. Gorący wylać na biszkopt. Ostudzić. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozprowadzić w 100 ml gorącej wody i jeszcze letnią dodać do śmietany energicznie ubijając, wyłożyć na masę budyniową. Ciasto należy schłodzić w lodówce przez około 3 godziny.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu
Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne
Outdoor w wielkim mieście
Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?
Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze
Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady
Nowy sezon? Nowe buty!
Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn