Polędwiczka cielęca z musem brokułowym i sosem dijon
Niezbędne produkty:
400 g polędwiczki cielęcej
1 brokuł
100g sera ricotta
200ml jogurtu naturalnego
oliwa
Produkty Kamis:
3 łyżki Musztardy Dijon
1 łyżeczka Bazylii
2 łyżeczki Suszonych pomidorów z czosnkiem bazylią
Pieprz kolorowy w młynku
Sól morska w młynku
Polędwiczkę pokroić w plastry, oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, posmarować oliwą i 1 łyżką musztardy dijon, odstawić w chłodne miejsce na 12 godz. Brokuł ugotować, wystudzić, zmiksować razem z serem ricotta, doprawić bazylią , świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Tak przygotowany mus szprycować na usmażone kotleciki z polędwiczki cielęcej, podawać z dipem dijon.
Sos: Jogurt wymieszać z pozostałą musztardą dijon, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma brokuł z bułką tartąWersja do druku
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war