Miłość, Bóg i kuchnia francuska
Spis treści
Autor
Co może wyjść z połączenia jedzenia, duchowości i miłości? Zgrabna recepta na życie, podana w prosty i ujmujący serce sposób.
Miłość, Bóg i kuchnia francuska to historia Jamesa, który doświadcza bardzo nieoczekiwanego rozstania z kobietą.
To dopiero początek historii, ponieważ James znajduje się w przyjemnym pensjonacie w uroczej miejscowości niedaleko Toronto, a na dodatek spotyka na swojej drodze niesamowitego człowieka – francuskiego kucharza, który równie lekko jak wyśmienite dania serwuje lekcje o miłości i duchowości.
W ten sposób rozpoczyna się niebywały proces transformacji, podczas której James przygląda się swoim przeszłym związkom, pozbywa się negatywnych wzorców oraz uczy, jak uwolnić się od strachu i w pełni otworzyć serce.
Recepta tego wyjątkowego szefa kuchni jest prosta: jedzenie jest źródłem pełnej duchowości. Spożywanie posiłków przypomina głęboką medytację, gdyż wymaga milczenia i cieszenia się chwilą, a wtedy najłatwiej wniknąć we własne Ja.
To wyjątkowa, łatwa w odbiorze powieść, która łączy w sobie to, co najlepsze i najważniejsze… francuską sztukę jedzenia, miłość i duchowość. Podpowie także, jak zostać szefem, nie tylko w kuchni, ale przede wszystkim we własnym życiu. To recepta na życie przekazana w bardzo osobisty sposób, który trafi do każdego.
Pokochaj jedzenie, a pokochasz życie!
Więcej o książce na stronie www.illuminatio.pl
Wersja do druku
To dopiero początek historii, ponieważ James znajduje się w przyjemnym pensjonacie w uroczej miejscowości niedaleko Toronto, a na dodatek spotyka na swojej drodze niesamowitego człowieka – francuskiego kucharza, który równie lekko jak wyśmienite dania serwuje lekcje o miłości i duchowości.
W ten sposób rozpoczyna się niebywały proces transformacji, podczas której James przygląda się swoim przeszłym związkom, pozbywa się negatywnych wzorców oraz uczy, jak uwolnić się od strachu i w pełni otworzyć serce.
Recepta tego wyjątkowego szefa kuchni jest prosta: jedzenie jest źródłem pełnej duchowości. Spożywanie posiłków przypomina głęboką medytację, gdyż wymaga milczenia i cieszenia się chwilą, a wtedy najłatwiej wniknąć we własne Ja.
To wyjątkowa, łatwa w odbiorze powieść, która łączy w sobie to, co najlepsze i najważniejsze… francuską sztukę jedzenia, miłość i duchowość. Podpowie także, jak zostać szefem, nie tylko w kuchni, ale przede wszystkim we własnym życiu. To recepta na życie przekazana w bardzo osobisty sposób, który trafi do każdego.
Pokochaj jedzenie, a pokochasz życie!
Więcej o książce na stronie www.illuminatio.pl
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war