LU Petitki GO!

Autor: Materialy prasowe


Twoja codzienna porcja witalności.Z pełnego ziarna

Według opinii lekarzy i dietetyków, podstawą naszej diety powinny być pokarmy przygotowane ze zbóż, takich jak żyto, pszenica, jęczmień czy owies. LU Petitki GO! zawierają właśnie ziarna różnorodnych zbóż oraz wszystkie 3 elementy pełnego ziarna:

Bardzo smaczne i pożywne

Dziś nawet od przekąski oczekuje się, żeby była pożywna i dostarczała odpowiedniej ilości pełnowartościowych składników. Dzięki swoim walorom odżywczym Lu Petitki GO! znakomicie wpisują się w dzienny cykl aktywności każdego człowieka. Możemy od nich zacząć dzień, a zawarte w nich składniki odżywcze sprawią, że nasz organizm nabierze chęci do życia. Możemy także chrupać je o każdej porze - węglowodany zawarte w pełnych ziarnach zbóż Lu Petitek GO! zostaną powoli i stopniowo przyswojone przez organizm, dostarczając nam witalności na długi czas.

Źródło witalności

Nasza witalność, czyli „chęć do życia”, jest zależna od wielu czynników. Długotrwały stres, niewłaściwy sposób odżywiania, czy siedzący tryb życia, powodują, że obniża się jej poziom, co objawia się ogólnym uczuciem zniechęcenia, brakiem ochoty na wysiłek fizyczny, a nawet na wyjście z domu lub spotkanie ze znajomymi. Sięgając po LU Petitki GO! w momentach spadku witalności, szybko zauważymy równomiernie uwalniany przypływ sił, dzięki czemu wszystkie nasze aktywności mogą się stać przyjemniejsze.

Produkt doskonały – 15 lat badań – LU ekspertem od pełnoziarnistych ciastek

Pełnoziarniste LU Petitki GO! są efektem piętnastoletnich badań naukowych firmy LU
w Centrum Badań Danone Research im. Daniela Carasso. W ośrodku zatrudnionych jest ponad 600 naukowców z 25 krajów. Wiedza i doświadczenie technologów i naukowców z Danone Research, umożliwiły włączenie mąki pełnoziarnistej do receptur naszych produktów.

Technologia LU pozwala wykorzystać zalety pełnego ziarna (przez dodanie różnych jego części: mąki pełnoziarnistej i oczyszczonej, płatków, otrębów pszennych, zwłaszcza ich zarodków) i równocześnie zachować wspaniały smak i wygląd ciastek. Warunkiem otrzymania optymalnego składu produktu jest staranny dobór tłuszczów, a także procesy technologiczne (zwłaszcza temperatura wypieku), które poddane są systemowi kontroli i ścisłym rygorom. Ma to na celu uniknięcie niekorzystnych przemian, którym podlegają kwasy tłuszczowe w procesie pieczenia, a to przekłada się na odpowiedni profil tłuszczowy produktu finalnego. Najwyższy poziom linii technologicznych i sprzętu pomiarowego jest warunkiem właściwego składu produktu finalnego.

15 lat badań nad recepturą produktu, staranny dobór tłuszczów, procesy technologiczne - wszystko to wyróżnia LU Petitki GO! wśród innych obecnych na rynku tego typu ciastek.

LU Petitki GO! i korzystny Indeks Glikemiczny

Produkty spożywcze oparte na zbożach są cennym źródłem węglowodanów. Dlatego też od ponad dziesięciu lat Danone Research prowadzi badania nad jakością węglowodanów, przyswajaniem skrobi i Indeksem Glikemicznym. Aby móc zaoferować klientom ciastka bogate w stopniowo uwalnianą energię o dużej zawartości powoli przyswajanych węglowodanów (Slowly Digestible Carbohydrates, SDC), opracowując recepturę ciastek Lu Petitki GO! naukowcy z Danone Research skoncentrowali się na starannym doborze mąki i kontrolowanym procesie produkcji.

Dlatego właśnie LU Petitki Go! odznaczają się charakterystycznymi walorami:

Petitki GO! są dostępne w 3 smakach:

...