ŻUR Z KIEŁBASĄ BIAŁĄ DROBIOWĄ

Autor:


6 porcji / 1 porcja – wartość 4 PUNKTY™ Czas przygotowania ok. 20 minut, czas gotowania ok. 30 minut Składniki: 200 g białej chudej kiełbasy drobiowej 1 pęczek włoszczyzny 300 ml żuru 2 ząbki czosnku 100 g pieczarek 1 cebula 100 ml kwaśnej śmietany (niskotłuszczowej) 1 liść laurowy, sól, pieprz jajko Sposób przygotowania: do 1,5 l wrzącej wody dodać kiełbasę, czosnek i liść laurowy, włoszczyznę i cebulę, całość zagotować i doprawić solą i pieprzem, gotować ok. 30 minut kiełbasę wyjąć, wywar odcedzić, zagotować, dodać pokrojone pieczarki, żur i śmietanę, doprawić do smaku ugotowane jajo na twardo, pokroić w ćwiartki i zalać żurem

...