Jogurt Danone – 5 korzyści dla zdrowia

Autor: Materiały Prasowe


Jogurty to wartościowe produkty odżywcze, jednak nie wszyscy jesteśmy świadomi konkretnych korzyści, jakie płyną z ich spożywania. Jogurty Danone dostarczają organizmowi 5 korzyści dla zdrowia, które nie występują łącznie w innych rodzajach żywności i tym samym wywierają korzystny wpływ na 5 różnych obszarów: Mocne kości Kości wzrastają i przebudowują się od dzieciństwa, przez okres dorastania, aż do osiągnięcia najwyższego poziomu masy kostnej między 25 a 35 rokiem życia. Po 40–45 roku życia masy kostnej zaczyna stopniowo ubywać. Codzienne spożywanie bogatych w wapń produktów mlecznych pomaga zapobiegać niedoborom tego pierwiastka, a tym samym budować i wzmacniać kości przez całe życie. Jogurt Danone jest źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, który jest niezbędny dla mocnych kości. Kontrola wagi Warunkiem kontroli wagi jest zrównoważona dieta. Bilansując całodzienne menu, produkty do poszczególnych posiłków powinniśmy dobierać uwzględniając zarówno ich wartość odżywczą, jak i kaloryczność. Smaczny Jogurt Danone to rozsądny wybór by: uzupełnić śniadanie, zastąpić niezdrową i kaloryczną przekąskę, zjeść wartościowy podwieczorek lub lekką kolację. Z Jogurtem Danone, pełnym składników odżywczych, łatwiej jest bilansować codzienną dietę, a tym samym kontrolować wagę. Przyswajanie laktozy Podczas fermentacji, bakterie jogurtowe przetwarzają 20-50% laktozy (cukru mlecznego) do kwasu mlekowego. Ponadto w przewodzie pokarmowym uwalniają aktywny enzym „laktaza”, który rozkłada laktozę. Niższa zawartość laktozy w jogurtach w porównaniu do mleka spożywczego oraz obecność dodatkowego enzymu wytwarzanego przez bakterie, osłabia lub zapobiega występowaniu objawów złego trawienia laktozy. Dlatego też, jogurty są często polecane osobom z takimi dolegliwościami. Wysoka jakość procesu produkcji Jogurtu Danone gwarantuje obecność żywych kultur bakterii, które ułatwiają przyswajanie laktozy. Dostarczanie dobroczynnych bakterii Spożywając regularnie jogurt, taki jak Danone, dostarczamy do organizmu bakterie mlekowe. Zasilając w ten sposób naturalną florę bakteryjną przewodu pokarmowego, tym samym wspomagamy jego prawidłowe funkcjonowanie. Jogurt Danone, dzięki wysokiej jakości procesowi fermentacji, zawiera żywe kultury bakterii, które są niezbędne w układzie pokarmowym. Przyjemność wartościowego jedzenia Wartościowy jogurt, taki jak Danone, jest połączeniem białka, wapnia i żywych kultur bakterii z doskonałym smakiem i zapachem. Dzięki temu zapewnia satysfakcję zmysłom smakowym i jednocześnie dostarcza składników niezbędnych dla zdrowia. Różnorodność form i smaków, w jakich dostępne są Jogurty Danone, ułatwia komponowanie smacznego i zdrowego jadłospisu dla całej rodziny. Spożywanie Jogurtu Danone to przyjemność wartościowego jedzenia – gwarantuje satysfakcję podniebieniu i świadomość dostarczania organizmowi wartościowych składników pokarmowych. Jogurt Danone, dzięki gwarantowanej wysokiej jakości i wartościom odżywczym, może stanowić ważny element codziennej, zrównoważonej diety dla osób w każdym wieku. Początkowo jogurty Danone były sprzedawane wyłącznie w aptekach jako mikstura polecana przy leczeniu niestrawności.

...