Nachosy z indykiem

Autor:


Przekąska od wielu lat obecna jest na półkach polskich sklepów. Często jedzona jako sucha przegryzka lub maczane w pikantnej salsie. Nuda? Zaskoczmy naszych gości! Garść pomidorków, zielonych i czarnych oliwek, chude białe mięso… To musi się udać!


Danie łatwe w przygotowaniu
Czas przygotowania: 20 minut
Danie dla 4 osób
Kuchnia meksykańska

Składniki:
•    Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr – 1 opakowanie
•    Pierś z indyka (ewentualnie z kurczaka) – 400 gramów
•    Chipsy nachos – 200 gramów (duże opakowanie)
•    Pomidorki cherry – 100 gramów
•    Papryka chilli – 2 sztuki
•    Ser żółty – 50 gramów
•    Świeża natka kolendry – 1 pęczek
•    Oliwki czarne – 50 gramów
•    Oliwki zielone – 50 gramów
•    Majonez Hellmann’s – 60 mililitrów
•    Jogurt naturalny – 60 mililitrów

Sposób przygotowania:
1.    Indyka pokrój w cienkie paseczki. Przełóż do miski i wymieszaj z Fixem Kebab z sosem czosnkowym Knorr. Podsmaż mięso na patelni.

2.    Dołączony do Fixu sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.

3.    Żółty ser zetrzyj na tarce. Pomidorki i oliwki pokrój na połówki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki.

4.    Chipsy rozłóż na dużym żaroodpornym talerzu, posyp po wierzchu podsmażonym mięsem, żółtym serem, pomidorami oraz papryką chili i czarnymi oliwkami.

5.    Zapiekaj danie w piekarniku do momentu, kiedy ser zacznie się przypiekać.

6.    Nachosy podawaj polane sosem czosnkowym i posypane posiekaną kolendrą.

...