SZKOŁA MISTRZÓW KAWY MK CAFE PREMIUM
Autor: Materiały Prasowe
Jak zgłębić tajniki sztuki parzenia kawy i podejrzeć techniki pracy baristy – mistrza w tworzeniu idealnych mieszanek kawy? Wystarczy odwiedzić nową stronę internetową www.mkcafe.pl, gdzie stworzono unikalną „Szkołę Mistrzów Kawy ”. To tu właśnie utytułowany barista MK CAFE z niezwykłym artyzmem prezentuje kolejne etapy przygotowywania różnych wariantów napojów kawowych, tworzonych na bazie mistrzowskiej kompozycji MK Cafe Premium. Latem szczególnym zainteresowaniem będą cieszyć się orzeźwiające kawy mrożone i zimne, kawowe drinki, które wspaniale ochłodzą w czasie upałów oraz dodadzą energii i smaku letnim popołudniom. Mając do dyspozycji kawę ziarnistą MK Cafe Premium Guatemala, która stanowi wyjątkową kompozycję najszlachetniejszych ziaren arabiki pochodzących z wysokogórskich plantacji gwatemalskich, letnie drinki kawowe można przygotować na bazie espresso, które zaparzamy w ekspresie ciśnieniowym.
Barista MK Cafe poleca drink kawowy:
Składniki:
- kawa MK Cafe Premium Guatemala
- dwie pomarańcze
- szczypta anyżu
- dwie łyżeczki miodu
- kostki lodu
- plasterki karamboli lub pitaji do dekoracji
Sposób przygotowania:
Do filiżanki wrzucamy szczyptę anyżu i zaparzamy w nich espresso. Do shakera wkładamy kilka kostek lodu, wlewamy świeżo wyciśnięty sok z pomarańcz, dodajemy miód i na koniec espresso. Energicznie, kilka razy wstrząsamy shakerem. Drink kawowy wlewamy do szklanek koktajlowych i dekorujemy plasterkami owoców.
W czasie letnich weekendów poza miastem, kiedy to utrudniony jest dostęp do ekspresu, najwygodniej jest przygotować orzeźwiający kawowy napój na bazie kawy rozpuszczalnej MK Cafe Premium Instant. Kawa ta wyróżnia się delikatnym i subtelnym smakiem, który zawdzięcza odpowiednio dobranej mieszance kaw południowoamerykańskich.
Barista MK Cafe poleca ice coffee:
Składniki:
- 2 łyżki kawy MK Cafe Premium Instant
- 0,5 l chudego zimnego mleka
- 20 ml syropu smakowego
- kostki lodu
- czekolada w płynie do dekoracji
Sposób przygotowania:
Do filiżanki wsypujemy kawę rozpuszczalną i zalewamy ją gorącą wodą (ok. 100 ml). Do blendera wkładamy kilka kostek lodu, wlewamy syrop smakowy, mleko i przygotowaną kawę. Wszystko mieszamy i podajemy w wysokiej szklance, którą wcześniej możemy udekorować - rysując na jej wewnętrznych ściankach czekoladowe wzory.
Więcej przepisów znajduje się na stronie internetowej www.mkcafe.pl
...