Pierwsze na rynku kefiry deserowe z konfiturą
Naturalny deser z domową konfiturą to najnowsza propozycja Piątnicy. Kefiry deserowe produkowane są wyłącznie z naturalnych składników – mleka, owoców i cukru. Nie zawierają wzmacniaczy smaku, zagęstników, sztucznych aromatów, ani barwników.
Deser owocowy Piątnicy powstaje na bazie naturalnego, kremowego kefiru i dostępny jest w trzech wariantach: z dodatkiem konfitury śliwkowej, wiśniowo-jabłkowej oraz truskawkowo jabłkowej.
Domowa konfitura powstaje w tradycyjny sposób, w wyniku gotowania świeżych owoców z cukrem. Dzięki naturalnej pektynie zawartej w śliwkach
i jabłkach konfitura zachowuje odpowiednią gęstość. Kremowa konsystencja oraz właściwości odżywcze sprawiają, że Kefir deserowy Piątnicy można traktować jako deser owocowy lub pożywną przekąskę.
Należy pamiętać, że kefir ma też walory zdrowotne. Zawarte w nim żywe kultury bakterii hamują rozwój niekorzystnej flory bakteryjnej w jelitach, ułatwiają przyswajanie składników mineralnych i laktozy, obniżają poziom cholesterolu, a także stymulują układ odpornościowy. Kefir ma w sobie więcej witamin K i B oraz mniej laktozy niż mleko, dlatego może być spożywany również przez osoby z obniżoną tolerancją laktozy.
Kefiry deserowe Piątnicy to uniwersalne produkty, które można jeść łyżeczką lub wypić
w postaci koktajlu. Aby szybko wymieszać kefir ze znajdującą się na dnie konfiturą, wystarczy energicznie wstrząsnąć kubeczkiem przed otworzeniem.
Zawartość żywych kultur bakterii kefirowych w deserach marki Piątnica może powodować delikatne podniesienie wieczka. Jest to w pełni naturalny objaw, o którym producent informuje na opakowaniu.
Kefiry deserowe marki Piątnica dostępne są w cenie około 1,85 zł/szt. w innowacyjnym, wygodnym opakowaniu o gramaturze 200 g.
...