Sałatka Meksykańska z awokado i roszponką
Jak przełamać rutynę w jadłospisie? Jak dostarczyć organizmowi codziennej dawki witamin i mikroelementów bez czasochłonnego przyrządzania posiłku? Jak zaspokoić zmysł smaku, a także ciekawość wynikającą z poznawania nowych potraw? Recepta jest prosta - Insalattissime Meksykańska marki Rio Mare – pyszna i zdrowa sałatka, o zdecydowanym, pikantnym smaku, przygotowana z doskonałej jakości tuńczyka i warzyw, bez dodatków konserwantów.
Sałatka Meksykańska z awokado i roszponką:
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki dla czterech osób:
1 awokado, 1 limonka, 2 opakowania Sałatki Meksykańskiej Rio Mare, 200 g pomidorów koktajlowych, 50 g roszponki
Przygotowanie:
1. Umyć i pokroić w kostkę pomidory
2.Skórkę limonki zetrzeć na tarce a z limonki wycisnąć sok
2. Obrać awokado, wyjąć pestkę, miąższ pokroić w plastry i skropić sokiem z limonki
3. 2 opakowania Insalatissime Meksykańska wymieszać z pomidorami i awokado
4. Całość ozdobić roszponką i posypać startą na tarce skórką limonki
Buon Appetito!
fot. Rio Mare
...