Sylwestrowe przekąski
Przedstawiamy Wam trzy przepisy na sylwestrowe przekąski, które możecie przygotować dla swoich gości. Dania są nie tylko smaczne ale także proste i szybkie w przygotowaniu.
Panierowane skrzydełka z sosem czosnkowym
Składniki:
• skrzydełka z kurczaka
• mąka pszenna
• mąka kukurydziana
• papryka słodka
• jajko
• olej
• sól i pieprz
• Sos czosnkowy Tarsmak
Wykonanie:
Podzielić oczyszczone skrzydełka na dwie części. Oprószyć pieprzem, solą oraz papryką. Obtoczyć skrzydełka w jajku, a następnie w mieszaninie mąki pszennej i kukurydzianej. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem usmażyć na głębokim tłuszczu do zarumienienia. Polać Sosem czosnkowym Tarsmak.
Sakiewki z wędzonego łososia z sosem serowym
Składniki:
• wędzony łosoś
• twarożek
• pietruszka
• cebula
• szczypiorek
• Sos serowy Tarsmak
Wykonanie:
Posiekać cebulę i pietruszkę. Posiekane składniki oraz twarożek nałożyć na środek plastrów łososia, a następnie polać Sosem serowym Tarsmak. Sparzyć szczypiorek i związać nim plastry łososia w kształt sakiewki. Twarożek możemy zastąpić także posiekanym, ugotowanym na twardo jajkiem.
Przekąska z wędliną i sosem musztardowo-paprykowym
Składniki:
• pieczywo, np. chleb pumpernikiel
• twarożek naturalny
• jogurt naturalny
• szynka wędzona
• kabanos
• rukola
• sól i pieprz
• Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
Wykonanie:
Połączyć jogurt z twarożkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Posmarować masą kromki i przekroić je na cztery części. Na każdej położyć szynkę zwiniętą w rulonik, kawałek kabanosa, rukolę i polać Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.
...