Sałatka zielona
Wraz z wiosną do naszych domów i ogrodów zawitała zieleń. To co zielone i jadalne możemy wykorzystać przygotowując lekkie wiosenne sałatki. Zainspirowani bujną zielenią wiosny przedstawiamy przepis na zieloną sałatkę ze szpinaku, rukoli i oliwek zielonych oczywiście :)
Sałatka zielona
Składniki:
• szpinak świeży - pół opakowania
• rukola - pół opakowania
• ząbek czosnku - 1 sztuka
• oliwki drylowane zielone całe OLE!
• Sos sałatkowy grecki Knorr
• ser feta - 1 opakowanie
• oregano - 1 łyżeczka
• oliwa z oliwek - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
1. Czosnek posiekaj. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu, dodając jeszcze posiekany czosnek.
2. Oliwki pokrój w krążki. Ogórka przekrój wzdłuż na pół, a następnie w cienkie plasterki. Szpinak porwij na mniejsze kawałki.
3.Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki wraz z sosem i przełóż do czystej salaterki. Na wierzchu ułóż pokrojony w kostkę ser i oprósz suszonym oregano. Podawaj z grillowaną bagietką.
...