JAJKA. 130 PROSTYCH PRZEPISÓW
Autor:
Przy okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych Bellona postanowiła opublikować książkę pt. Jajka mogącą stanowić ciekawą pomoc przy urozmaicaniu potraw wielkanocnych.
Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni
na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek
- począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty
i bezy.
Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania jak i nietypowe, mogące stanowić urozmaicenie również na wielkanocnym stole
...