Smak uwodzi
Czyli kolacja we dwoje z nutą tego czegoś

Autor:


Wiosenne oraz nadchodzące letnie wieczory mają niepowtarzalny klimat i czar, który sprzyja spotkaniom we dwoje. Aby stały się jeszcze bardziej niezapomniane, możemy podać wraz z lampką czerwonego wina prawdziwy kulinarny afrodyzjak – śródziemnomorskie przysmaki OLE!. Romantyczna kolacja to moment szczególny, wymagający wyjątkowej oprawy i klimatu od pierwszej chwili. Dlatego oprócz nastrojowej muzyki tak ważne są kulinarne specjały, które znajdą się na naszym stole. Pobudzając nasze zmysły wyjątkowymi potrawami wyzwalamy w sobie czar, otwartość i temperament, a później… później to już motylki i feromony. Południowy temperament Zmysłowa kolacja kojarzy nam się z kuchnią śródziemnomorską. I słusznie, bo właśnie ona jest pełna głębokiego smaku, wyszukanego zapachu, i niebanalnych kolorów. Jej istotę odnajdziemy w niebanalnych przekąskach OLE!: Suszonych pomidorach w oleju z ziołami, Felisos – oliwek z serem solankowym w oleju, oliwkowych koreczkach i oliwkowych mixach z papryką lub suszonymi pomidorami. Suszone pomidory w oleju z ziołami OLE! to delikatna, wyszukana przekąska, o romantycznym, śródziemnomorskim charakterze. To zamknięty w słoiczku smak słodkich pomidorów suszonych w słońcu połączony z aromatem bazylii i oregano. W jaki sposób podamy suszone pomidory, zależy już tylko od naszej kulinarnej fantazji i naszych upodobań. Warto jednak pamiętać, że kolacja we dwoje powinna być lekka i sycąca, a do tego aromatyczna i pełna kolorów. Dlatego, suszone pomidory możemy podać z ulubionymi serami mozarella, feta, żółtym, topionym, możemy dodać je do sałaty lub jako dodatek do chrupiących grzanek. Z delikatnym pieczywem doskonale smakuje także Felisos – oryginalna kompozycja południowych przysmaków – oliwek, sera solankowego i ziół: bazylii, rozmarynu i estragonu. W eleganckiej miseczce porcelanowej Felisos z oliwkami zielonymi lub czarnymi będzie się prezentował bardzo wytwornie w towarzystwie owoców morza, ryb, rozmaitych serów lub jako wyśmienity dodatek do sałatek. Oliwka lubi zabawę… W menu kuchni romantycznej nie może zabraknąć oliwek. Dlatego OLE! przygotowało dla zakochanych Raut koreczki oliwkowe oraz Oliwki mix z papryką i Oliwki mix z suszonymi pomidorami. Raut koreczki oliwkowe – to sympatyczna i modna przekąska z czarnych i zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową. Raut koreczki oliwkowe swoim wyglądem, egzotycznym zapachem i orientalnym smakiem doskonale pobudzi nasze zmysły, wprawi w wyjątkowy nastrój i doda mnóstwo energii do rozmowy. Raut koreczki oliwkowe można podawać jako zakąskę do piwa, wina. Może być świetnym uzupełnieniem dla kolorowych kanapek lub podkreślać smak sałat. A któż z nas nie lubi oliwek… Dlatego można się także cieszyć nimi podczas wspólnej kolacji w kompozycji z suszonymi pomidorami lub z papryką. Ich wyjątkowy smak pobudzi i wyostrzy nasze zmysły, a z lampką dobrego wina wprawią nas w doskonały nastrój. Odwiedź www.wole-ole.pl

...