Naturalne Wzmacnianie Organizmu
Aloes – Sok z Aloesu firmy Laboratoria Natury jest szczególnie polecany, zwłaszcza w okresach jesienno zimowych, dla osób z osłabioną odpornością. Uzyskany dzięki certyfikowanej technologii, jest w 100% naturalny, dzięki czemu zachowuje wszystkie właściwości aloesu. Bogaty w substancje dobroczynnie wpływające na układ immunologiczny wspiera odporność organizmu i sprawia, że szybciej radzi on sobie z ewentualnymi zagrożeniami.
Sok z Aloesu – Pozyskiwanie
Kluczem do uzyskania najwyższej jakości surowca z aloesu jest zachowanie kontroli na każdym etapie jego produkcji, obejmującej długość i wysokość temperatury obróbki oraz warunki sanitarne. Takie działania są koniecznie do zachowania biologicznej aktywności produktu końcowego. Dodatkowo, surowiec do produkcji aloesu jest testowany metodą magnetycznego rezonansu jądrowego NMR, który umożliwia identyfikację istotnych komponentów aloesu, a ponad to uprawnia producentów do używania stwierdzeń, że wytworzony przez nich aloes zachował pełną gamę składników biologicznie aktywnych – w takiej postaci w jakiej stworzyła je natura.
Otrzymany w ten sposób Aloes – Sok z Aloesu firmy Laboratoria Natury dostarcza organizmowi wielu składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Najważniejsze z nich to:
Aminokwasy – endogenne i egzogenne, których organizm sam nie jest w stanie wyprodukować (np. lizyna, luecyna, walina, fenyloanalina, treonina).
Witaminy – wszystkie z grupy B włącznie z niewielką ilością witaminy B12, kwas foliowy, witamina C, A, cholina, oraz wszystkie inne rozpuszczalne w wodzie.
Związki mineralne wapnia, potasu, magnezu, fosforu, sodu, cynku, żelaza, manganu, chromu, miedzi oraz
germanu.
Substancje o działaniu przeciwbólowym – kwas salicylowy oraz mleczan magnezowy.
Substancje o działaniu przeciwzapalnym – beta-sitosterol, kampesterol, bradykinaza.
Substancje o działaniu przeciwbakteryjnym – fenole, kwas cynamonowy, lupeol, związki siarkowe.
Cukry – jednocukry (monosacharydy) – glukoza i fruktoza oraz wielocukry (polisacharydy) – polimannozy,
glukomannozy, oraz bardzo liczne mukopolisacharydy.
Badania Prowadzone w XX Wieku.
Aloes naturalnym antybiotykiem – Sok z Aloesu wykazuje właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne
i antygrzybicze. Zawarte w nim mukopolisacharydy i antrachinony niszczą streptokoki i drożdże (Candida Albicans). Dodatkowo, lupeol działa przeciwbólowo i niszczy organizmy chorobotwórcze, a kwas salicylowy zawarty w soku aloesowym jest składnikiem przeciwbólowym, przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym – podobnie jak aspiryna, jednak nie wywołuje negatywnych skutków ubocznych.
Wzmacnianie układu odpornościowego / Sok z Aloesu podnosi odporność – Wśród licznych składników wspomagających układ immunologiczny organizmu wyróżniają się acemannan i związek glikozydowy – Aloeride. Kiedy makrofagi (komórki pożerające zarazki), limfocyty T (komórki zatruwające zarazki) oraz limfocyty B (komórki wytwarzające specjalne przeciwciała) wejdą w kontakt ze wspomnianymi wyżej substancjami, wielokrotnie wzrasta ich siła działania. Dlatego są w stanie pokonać wiele groźnych chorób.
Aloes niszczy wirusy – Zawarty w soku z aloesu acemannan oraz glikozydy stymulują limfocyty T i makrofagi do walki z wirusami. Dzięki temu organizm zwalcza niebezpieczne dla organizmu wirusy. Sok z Aloesu pozwala zwalczyć m.in. wirusy: grypy, przeziębienia, zapalenia oskrzeli, zapalenia płuc, opryszczki, zapalenia jelit, wątroby i inne.
Wpływ Aloesu na przyjmowanie witamin C i E – Przyjmowanie witamin C i E w połączeniu z sokiem z aloesu powoduje wzrost dostępności tych witamin w organizmie – ich koncentracja we krwi gwałtownie wzrasta – (do 204 % po 8 godzinach od podania – w przypadku witaminy C, i do 269% po 6 godzinach
od podania – w przypadku witaminy E). Ponadto, jego stosowanie nie powoduje żadnych efektów ubocznych, ani toksycznych, dzięki czemu jest w 100% bezpieczny dla organizmu.
Dodatkowo Sok z aloesu firmy Laboratoria Natury działa wspomagająco na:
ścianki żołądka i dwunastnicy ochraniając je przed drażniącym działaniem kwasu solnego i
trawiącym oddziaływaniem pepsyny
leczenie zaburzeń pracy jelit, zaburzeń w prawidłowym wchłanianiu witamin i minerałów, wzdęć, zaparć i
biegunek, zespołu jelita nadwrażliwego, wrzodów okrężnicy
problemy z alergią pokarmową, egzemą atopową
problemy z wątrobą i zaburzeniami przemiany materii
leczenie chorób cywilizacyjnych typu: cukrzyca, miażdżyca, nadwaga
osłabienie odporności i infekcje wirusowe
problemy z grzybicą, zakażenia jamy ustnej i trudno gojące się rany lub poparzenia
problemy z przesuszoną skórą - sok z aloesu działa tonizująco na skórę.
problemy z łupieżem, trądzikiem.
artretyzm i reumatoidalne zapalenie stawów.
Dawkowanie: Sok z aloesu można przyjmować doustnie – 50 ml (5 łyżek) dziennie. Można tę dzienną dawkę podzielić na 2 lub 3 porcje i pić rano, w południe i wieczorem – najlepiej na 1 godzinę przed posiłkiem.
Sugerowana cena detaliczna i dostępne pojemności:
aloes sok z aloesu 500 ml – 25 zł
aloes sok z aloesu 1000 ml – 39 zł
...