Owocowe przyjemności z Felco
W czasie, gdy ze spiżarnianej półki znikają przetwory, wspomnienie pachnących sadów przywołać mogą mrożone owoce. W asortymencie produktów Felco znaleźć można: "Jagody", "Maliny", "Mieszankę Kompotową", "Truskawki" oraz "Wiśnie bez pestek". W oczekiwaniu na letnie zbiory wykorzystajmy je do przygotowania deserów, ciast i koktajli.
Z Wiśni bez pestek Felco przyrządzić można nie tylko wyśmienity kompot, ale również wzbogacić nimi smak i wygląd owocowych galaretek oraz ciast. W mrożonkach Felco owoce te stanowią przede wszystkim bogate źródło witamin C, A, B1 i B2, manganu oraz wapnia.
Owoce to jeden z podstawowych składników naszej codziennej diety. Stanowią bogate źródło witamin, minerałów, błonnika pokarmowego i pektyn. Zawierają dużo cukrów prostych (glukoza, fruktoza) oraz kwasów organicznych, które wpływają nie tylko na ich smak, ale także (wbrew nazwie) odkwaszają organizm. Najlepiej spożywać je 2-3 razy dziennie. Odpowiednie zamrażanie i przechowywanie mrożonek (niedużej niż 12 miesięcy) jest najlepszym sposobem na przedłużenie przydatności do spożycia świeżych truskawek, malin czy wiśni. Mrożenie skutecznie hamuje procesy odbierające owocom ich wartości odżywcze.
Owoce mrożone można pozostawić do rozmrożenia, jeśli przyrządzamy z nich koktajle, pierogi, czy knedle. Smak ich można następnie urozmaić dodając śmietankę lub jogurt naturalny i cukier. Bez rozmrażania owoce mrożone dodaje się bezpośrednio do przyrządzania ciast i kompotu.
Mrożone owoce Felco można kupić w sieciach detalicznych na terenie całego kraju.
Opakowanie 450g kosztuje od 3,40 - 4,50 zł/szt.
...