Chipsy?...jedz i chrup na zdrowie!

Autor:


Kiedy masz ochotę na zdrową przekąskę, sięgnij po chipsy... Chrupiące, pyszne, zdrowe i niskokaloryczne. Słodkie lub wytrawne. Z cynamonem lub imbirem. Naturalnie lekkie... Kiedy masz ochotę na zdrową przekąskę, sięgnij po Kamis Fit up! – pierwsze zdrowe chipsy owocowo-warzywne.

Kobiety mają mnóstwo przyjaciółek i przynajmniej dwóch przyjaciół. Najlepszym są oczywiście diamenty, najmądrzejszym – zdrowe menu. Racjonalna, zbilansowana dieta to najlepsza inwestycja w siebie, bo procentuje tym, czego nie dostarczą nawet najdroższe kosmetyki - urodą, zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Warto, więc zatroszczyć się o dobrą dietę, zwłaszcza, że nie oznacza ona rezygnacji z pysznych potraw i ulubionych przekąsek.

Kamis Fit up! to pierwsza na rynku linia naturalnych produktów bez soli i wzmacniaczy smaku, z dodatkiem owsianego błonnika, która pomaga utrzymać właściwą, racjonalną dietę, a dzięki składnikom znajdującym się w ziołach, przyprawach, owocach i warzywach – korzystnie wpływa na zdrowie, urodę i witalność.

Do znanych już dobrze produktów Kamis Fit up!- mieszanek ziołowo-przyprawowych i nieco "młodszych" sosów sałatkowych z dodatkiem błonnika, lawendy, suszonych pomidorów, truskawek i prażonych nasion soi i słonecznika - dołącza kolejna, unikalna linia produktów. Kamis Fit up! Crisps czyli chipsy owocowe i warzywne to cztery produkty, które łączy wyjątkowa chrupkość, unikalne walory smakowe oraz naturalne właściwości odżywcze świeżych owoców i warzyw.

Linia Kamis Fit up! Crisps to lekka, pyszna i zdrowa alternatywa nie zawsze wartościowych przekąsek takich jak tradycyjne chipsy czy batoniki. Kamis Fit up! Crisps są w pełni naturalnym źródłem witamin i błonnika, a co najważniejsze nie zawierają soli, cukru oraz substancji wzmacniających smak i aromat. Owocowe i warzywne chipsy są kruche, chrupiące, delikatne i cieniutkie – tak jak tradycyjne chipsy, ale w przeciwieństwie do nich – są absolutnie zdrowe, naturalne i niskokaloryczne, dzięki czemu można ją chrupać bez konsekwencji dla linii!

Kamis Fit up! Crisps dostępne są:
- w wersji owocowej, na słodko: Chrupiące Jabłko naturalne oraz Chrupiące Jabłko z cynamonem,
- w wersji warzywnej, o wytrawnym smaku: Chrupiące Buraczki winegret oraz Chrupiąca Marchewka z imbirem.

Owoce i warzywa do schrupania
Dzięki unikalnej technologii produkcji oraz swoim właściwościom zdrowotnym, chipsy owocowe i warzywne Kamis Fit up!TM zachowują wszystkie wartości odżywcze i zdrowotne charakterystyczne dla świeżych owoców i warzyw. Dlatego są polecane dla całej rodziny, również dla dzieci i kobiet w ciąży, jako źródło naturalnego błonnika. Błonnik zapewnia właściwą pracę jelit oraz zmniejsza łaknienie, pomagając tym samym utrzymać prawidłową wagę ciała. Zalecana dzienna dawka błonnika to od 27 do 40 g. Niepowtarzalny smak i wysoka jakość tych produktów to zasługa innowacyjnego procesu wytwarzania suszonych warzyw i owoców, zwana z ang. puffing.

Puffing – cóż to jest?

Metoda uzyskiwania chipsów owocowych i warzywnych Kamis Fit up! – ang. puffing - jest tak innowacyjna, jak sam produkt. Stanowi prawdziwy przewrót w przemyśle spożywczym. Suszenie tradycyjne to stopniowe odparowywanie wody z naturalnych roślin. Trwa ono zwykle bardzo długo i niezbędne są do tego duże powierzchnie i spora ilość energii. W puffingu użyta jest energia, która błyskawicznie zamienia wodę w parę, pozwalając na uzyskiwanie cząstek suchych, które natychmiast mogą wchłaniać wodę. Dzięki temu procesowi produkty suszone uzyskują nieznaną dotąd chrupkość i zachowują smak owoców i warzyw. Ważna jest wartość produktu (jabłka, buraków, marchewki itd.), która jest tożsama ze świeżym odpowiednikiem. Dzięki puffingowi, produkty Kamis Fit up! Crisps nie tracą nic ze swojej wartości odżywczej, kalorycznej, mineralnej.

Chrupiące Jabłko naturalne oraz Chrupiące Jabłko z cynamonem

Chrupiące Jabłko oraz Chrupiące Jabłko z cynamonem Kamis Fit up! to niskokaloryczne chipsy owocowe, które zachowują smak, aromat oraz właściwości odżywcze owoców. Wytwarzane są ze świeżych jabłek najwyższej klasy, które pochodzą z ekologicznie czystych regionów. Dzięki zastosowaniu unikalnej metody suszenia jabłek, chipsy mają atrakcyjne cechy sensoryczne – są niezwykle chrupiące i smaczne.
Kamis Fit up! Crisps Chrupiące Jabłko naturalne oraz z cynamonem są wzbogacone witaminą C, która wspomaga odporność organizmu, neutralizuje wolne rodniki oraz bierze udział w syntezie hormonów.
Kamis Fit up! Crisps Chrupiące Jabłko z cynamonem jest doprawione tą niezwykle aromatyczną przyprawą, która poza tym, że doskonale uzupełnia słodki smak jabłka, ma lekkie działania rozkurczające.
Chipsy owocowe są pyszną przekąską ‘na słodko’, mimo że nie zawierają dodatku cukruJ
Kamis Fit up! Crisps są znakomite zarówno same, jak i podawane z różnymi dipami.

Jabłko – owoc z bujną przeszłością
Żaden inny owoc na świecie nie ma tak starannie przeprowadzonej kampanii reklamowej i tak bogatej symboliki. Ale też żaden inny owoc nie cieszy się równie niepochlebną przeszłością -  wszystko oczywiście za sprawą Adama i Ewy. I mimo, że ostatnie badania naukowe potwierdzają, że Ewa podała Adamowi nie jabłko, tylko brzoskwinię, to nic nie jest w stanie odebrać mu pierwszeństwa.

Dlaczego warto je jeść?
Jabłka są owocami niskokalorycznymi -100 g to tylko 30-50 kalorii. Ale nie jest to jedyna jego zaleta. Najcenniejsze w jabłku jest to, że zawiera ponad dwadzieścia różnego rodzaju składników mineralnych i witamin takich, jak: witamina C - która wspiera system odpornościowy, witamina A, magnez skutecznie wzmacniający układ nerwowy, potas  obniżający ciśnienie, wapń i krzem, które korzystnie wpływają na włosy i paznokcie. Ale niewątpliwie największym dobrodziejstwem dla organizmu jest błonnik w postaci pektyn. Mówiąc obrazowo, działają one jak miotła i wymiatają toksyny z naszego układu pokarmowego, regulują florę bakteryjną, neutralizują substancje toksyczne, pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu. Jabłko także uważane jest za wielkiego przyjaciela serca, ponieważ działa wzmacniająco na jego mięsień. Jedzenie jabłek zapobiega także wielu chorobom: nadciśnieniu tętniczemu, nowotworom jelita grubego, miażdżycy i sklerozie.
Rajski owoc także "myje zęby" i jeżeli nie mamy możliwości umycia zębów w danej chwili, zjedzmy wtedy jabłko, a pektyny na pewno nie dopuszczą do rozwoju bakterii w jamie ustnej.

Chrupiące Buraczki winegret
Kamis Fit up! Crisps Chrupiące Buraczki winegret to niskokaloryczna, pyszna przekąska, która nie zawiera dodatku tłuszczu, soli oraz substancji wzmacniających smak i aromat. Dzięki unikalnej technologii wytwarzania suszonych owoców i warzyw, chipsy Kamis Fit up! zachowują unikalne walory smakowe i właściwości odżywcze świeżych warzyw. Są lekkie, kruche, chrupiące i pełne smaku soczystych, słodkich buraczków doprawionych nutą wytrawnego winegret. Warto sięgnąć po chipsy Kamis Fit up! Crisps Chrupiące Buraczki winegret – znakomicie zastąpią słodki batoniki lub klasyczne chipsy – z korzyścią dla zdrowia i …talii.

Burak
Jest zasadotwórczy, zawiera duże ilości związków cukru, pektyn, karotenoidów, antocyjanów, kwasów organicznych (jabłkowego, cytrynowego i szczawiowego), witamin (najwięcej C, B2 i prowitaminy A) oraz związków mineralnych, w tym związków wapnia, żelaza, potasu, sodu, i magnezu. Ze względu na dużą zawartość błonnika korzeń buraka jest dobrym środkiem regulującym pracę przewodu pokarmowego i przeciwdziałającym zaparciom. Zawiera również witaminy z grupy B, witaminę C oraz prowitaminę A. Burak ma również zastosowanie przy leczeniu niedokrwistości wynikającej z braku żelaza, anemii oraz nadciśnienia tętniczego.

Czerwonofioletową barwę nadają mu betacyjany. Związki te pełnią ważną rolę w profilaktyce nowotworowej. Buraki mają niewielką ilość witaminy B1 i C. Zawierają około 10% cukru, do 2% białka i dużą ilość składników mineralnych, dzięki czemu są właśnie zasadotwórcze.
100 g buraków zawiera: 300 mg potasu, 84 mg sodu, 25 mg wapnia, 15 mg magnezu, 3,2 mg fosforu, 0,4 mg żelaza i cynku. Działają odkwaszająco na organizm neutralizują kwasotwórcze działanie mięs i słodyczy.

Chrupiąca Marchewka z imbirem
Kamis Fit up! Chrupiąca Marchewka z imbirem to niskokaloryczne chipsy warzywne, które zachowują smak, aromat oraz właściwości odżywcze marchewki. Wytwarzane są ze świeżych warzyw najwyższej klasy, które pochodzą z ekologicznie czystych regionów. Doprawione są do smaku imbirem, który ma niezwykły aromat z nieco słodkawą nutą. Imbir wspomaga trawienie oraz poprawia krążenie.

Marchew – dla zdrowia i urody
Marchew zawiera składniki cenne dla zdrowia i urody i dlatego ma zastosowanie wszechstronne: w lecznictwie, w kosmetyce i kuchni. Działanie jej jest nieomal uniwersalne. Przypisuje jej się także właściwości przeciwnowotworowe, co zostało potwierdzone badaniami. W lecznictwie ludowym leczy się sokiem z marchwi niemoc płciową, poza tym ma zastosowanie przy schorzeniach skórnych. Leczy niedokrwistość, choroby układu sercowo-naczyniowego, wątroby i nerek, a celuloza zawarta w marchwi usuwa cholesterol z ustroju. W niepozornym korzeniu marchwi kryją się potężne siły lecznicze, które oczyszczają i odkwaszają organizm. Korzeń marchwi zawiera średnio 88,8°/o wody oraz 1°/o substancji azotowych, 0,2% tłuszczu, 0,20/o węglowodanów, żelaza 0,7 mg, fosforu 30 mg, magnezu 21 mg, potasu 280 mg, sodu 45 mg, wapnia 35 mg, siarki 6 mg, śladowe ilości jodu, miedzi, kobaltu, molibonu, cynku, witaminy A do 25 mg°/o, B1, B2, B6, P, H, E, K i PP, olejki eteryczne, sterole, lecytynę i enzymy.

Kamis Fit up! Crisps, gramatura: 20 g, sugerowana cena na półce: 2,29 zł



-=- -=- -=-

...