LISNER na świątecznym stole

Autor:


Pięknie nakryty stół, choinka z kolorowymi bombkami, zapach domowych wypieków, oczekiwanie na prezenty, to puste miejsce przy stole, które na kogoś czeka – taki wieczór zdarza się tylko raz w roku.

Czekamy więc na niego niecierpliwie i dokładamy starań, by w Wigilię Bożego Narodzenia wszystko wokół nas było odświętne i uroczyste. Dbając o zwyczaje świątecznej kuchni pamiętamy, że na stole nie powinno zabraknąć ryb a w szczególności śledzia. W nawiązaniu do tej tradycji Lisner proponuje szeroką gamę filetów śledziowych, w tym Filety śledziowe a’la Matjas w oleju, Filety śledziowe w sosie śmietanowym oraz Wiejskie filety śledziowe.

Boże Narodzenie to taki moment w roku, kiedy z przyjemnością oddajemy się urokom świątecznych tradycji. Szczególnym dniem jest Wigilia, której magiczna atmosfera pozwala nam zapomnieć o codziennej gonitwie, okazać więcej pomocy i ciepła bliskim by wspólnie, z uradowaniem przysiąść do rodzinnego stołu. Od najdawniejszych czasów w Polsce wieczerza była najważniejszym momentem świątecznego dnia i do dziś zachowało się wiele zwyczajów z nią związanych. Jednym z najbardziej znanych i praktykowanych obrządków jest podanie na wigilijny stół 12 postnych dań wśród których królują ryby. Przed laty były one podstawowym elementem wigilijnej wieczerzy w domach szlacheckich jak i na staropolskich dworach, gdzie spotykano się z niesłychaną różnorodnością i pomysłowością w przyrządzaniu rybnych potraw. Obecnie również nie możemy wyobrazić sobie wigilijnego stołu bez karpia i śledzia, które w większości domów wiodą prym wśród świątecznych dań.

Propozycje marki Lisner pozwolą zaspokoić oczekiwania wszystkich wielbicieli świątecznej kuchni. W ofercie znajdziemy produkty, które powstały z myślą o tradycyjnych polskich świętach.

Filety śledziowe a’la Matjas w oleju to propozycja dla miłośników standardowych świątecznych przysmaków. Filety marki Lisner słyną z doskonałej jakości, o której świadczą sprawdzona receptura i znany, wyjątkowy smak. W połączeniu z odrobiną oleju, tuż po otwarciu mogą stanowić dodatek dań głównych lub sałatek natomiast serwowane wraz  z ogórkiem i cebulką stworzą idealną wigilijną przystawkę.
Opakowanie: 125 g; 250 g; 1000 g                                         
Ceny odpowiednio: ok.3,59 zł; 4,95 zł; 15,39 zł

W ofercie kategorii majtasy marki Lisner znajdziemy również:
- Matjas wędzony
- Matjas korzenny

Filety śledziowe w delikatnym sosie śmietanowym to idealna kompozycja tradycyjnego śledzia z cebulą, jabłkiem i ogórkiem. Starannie dobrane proporcje składników zapewniają wyśmienity smak, który dorównuje sekretom tradycyjnej domowej kuchni. Filety można serwować jako przystawkę i mogą stanowić część złożonej potrawy. Zanurzone w delikatnej śmietanie filety z kawałkami cebulki, jabłka, plasterkami ogórka ozdobione zieloną pietruszką to wymarzone danie przywodzące na myśl wigilijną kolację.
Opakowanie: 170 g; 300 g; 800 g
Ceny odpowiednio: 3,19 zł; 5,19 zł; 10,49 zł

W pozostałej ofercie filetów śledziowych w sosach marki Lisner znajdują się następujące produkty:
- Filety śledziowe z łososiem w sosie śmietanowym
- Filety śledziowe w sosie żurawinowym
- Filety śledziowe w sosie koperkowym
- Filety śledziowe w sosie musztardowym
- Filety śledziowe w sosie czosnkowym
- Filety śledziowe w sosie pomidorowym
- Filety śledziowe w sosie hawajskim
- Filety śledziowe w sosie jogurtowym

Wiejskie filety śledziowe w oleju z cebulką to doskonała propozycja dla tych, którzy cenią tradycyjne świąteczne smaki. Do filetów śledziowych, znajdujących się  w zalewie olejowej, dodano odrobinę cebuli, która wyostrza smak potrawy. Serwowane w charakterze przystawki filety wprowadzą nas w uroczysty świąteczny nastrój a otoczone drobno posiekaną cebulką i w towarzystwie pietruszki idealnie sprawdzą się podawane jako dodatek do kolacji.

Opakowanie: 650 g
Cena: 10,19 zł

W ofercie marki Lisner dostępny między innymi również tradycyjny Śledź po kaszubsku ze smażoną cebulką.







-=- -=- -=- -=- -=-

...