Czerwone śledzie

Autor:


Przedstawiamy ciekawy pomysł na przygotowanie śledzi. Składniki :

    * 5 płatów śledziowych
    * 4 cebule
    * Ketchup
    * smalec ( do zeszklenia cebuli)
    * zalewa:
    * 2 łyżki octu
    * pół litra wody
    * liść bobkowy
    * ziele angielskie

Sposób przygotowania:


Pół litra wody zagotować z dodatkiem octu, i przypraw(zalewa). Zostawić aby ostygła i włożyć w nia śledzie. Trzymać ok 3 godzin lub więcej. Sledzie wyjąc z wody i pokroić na małe kawałki, Cebule pokroić na kostkę, wsypać na patelnię i zeszklić. Jak juz bedzie zeszklona to wlać kilka łyżek ketchupu. Ja polecam TORTEX. Poczekać az ostygnie. Zmieszać ze sledziami. Najlepsze są na drugi dzień. 

...