Gotowanie na płycie
Autor: rm
Indukcyjne płyty grzejne cechuje doskonała zdolność przewodzenia ciepła. To bardzo wygodny, oszczędny - i co ważne - bezpieczny sposób gotowania.
Płyty indukcyjne są wizualnie bardzo podobne do płyt ceramicznych. To, co je odróżnia to sposób grzania. Zasada indukcji opiera się na energii elektromagnetycznej. Naczynie ze stali ferromagnetycznej (przyciągającej magnes), dotykając aktywnej płyty indukcyjnej generuje ciepło bezpośrednio na dnie. Po zdjęciu naczynia, grzanie ustaje, a sama płyta pozostaje chłodna i bezpieczna. Zalety tej technologii to przede wszystkim oszczędność energii (w porównaniu ze standardowymi płytami ceramicznymi do 25%), krótszy czas gotowania (do 40%) oraz komfort użytkowania.
Płyty indukcyjne Franke wyposażono w szereg inteligentnych rozwiązań. Sterowanie sensorowe, to łatwa obsługa w intuicyjny sposób. Do natychmiastowego wykonania funkcji wystarczy dotknięcie powierzchni wyświetlacza. Dodatkowo dzięki funkcji automatycznego wyłączania, płyta po upływie określonego czasu od ostatniej operacji sama zakończy pracę.
Płyta indukcyjna Franke active kitchen
- 5 indukcyjnych pól grzewczych
- zintegrowany panel sterujący
- sterowanie sensorowe Touch Control
- funkcja BOOSTER – 5 pól turbo
- wskaźniki działania pól grzewczych
- wskaźnik ciepła resztkowego
- automatyka gotowania
- funkcja przerywania gotowania
- elektroniczny wyłącznik czasowy
- wyłącznik bezpieczeństwa
- blokada włączenia pyty (np. przed dziećmi)
Cena: 8 899, 00 PLN