Wiosenna sałatka z jajami przepiórczymi

Autor:


Ilość dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 25 minut.

Niezbędne składniki:

Sałata rzymska, 1 szt.
Rzodkiewka, 1 pęczek
Ogórek, 1 szt.
Pomidorki koktajlowe, 100g
Jaja przepiórcze, 20 szt.
Szczypior, 1/2 pęczka
Pieczywo tost, 2 szt.
Sok z cytryny, 2 łyżki
Oliwa z oliwek, 100ml

Produkty KAMIS:

Zioła do sałatek, 2-3 łyżeczki
Czosnek granulowany
Pieprz Czarny mielony
Musztarda Sarepska, 1 łyżka

Z pieczywa tostowego zrobić małe grzanki (ok. 1cm na 1 cm). Sałatę porwać, dodać pokrojone w cząstki pozostałe warzywa. Oliwę wymieszać z musztardą, dodać sok z cytryny, zioła do sałatek, czosnek granulowany, doprawić solą i pieprzem. Sałatę polać sosem, ułożyć połówki ugotowanych przepiórczych jaj, posypać grzankami z pieczywa tostowego.


...