Pstrąg nadziewany chrzanem
Ilość dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 40 minut.
Niezbędne składniki:
Pstrąg filet, 600g
Jaja, 4 szt.
Chrzan, 100g
Olej
Przyprawy KAMIS:
Pieprz cytrynowy
Natka pietruszki, 1 łyżeczka
Szczypiorek, 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony
Sól Morska w młynku
Jaja ugotować na twardo, zetrzeć na tarce, dodać chrzan, natkę pietruszki, szczypiorek, doprawić solą i pieprzem. Filety z pstrąga natrzeć pieprzem cytrynowym. Połowę filetów ułożyć na blaszce, przykryć warstwą masy jajecznej z chrzanem, następnie przykryć pozostałymi filetami. Posmarować olejem i piec ok. 10 -12 min w temp. 170 stopni
Pstrąg filet, 600g
Jaja, 4 szt.
Chrzan, 100g
Olej
Przyprawy KAMIS:
Pieprz cytrynowy
Natka pietruszki, 1 łyżeczka
Szczypiorek, 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony
Sól Morska w młynku
Jaja ugotować na twardo, zetrzeć na tarce, dodać chrzan, natkę pietruszki, szczypiorek, doprawić solą i pieprzem. Filety z pstrąga natrzeć pieprzem cytrynowym. Połowę filetów ułożyć na blaszce, przykryć warstwą masy jajecznej z chrzanem, następnie przykryć pozostałymi filetami. Posmarować olejem i piec ok. 10 -12 min w temp. 170 stopni
...