Babeczki jajeczne z musem
Ilość dla 4-6 osób. Czas przygotowania wynosi 45 minut.
Niezbędne składniki:
Wątróbka, 250g
Cebula, 1/2 szt.
Jaja, 2 szt.
Jaja przepiórcze, 6 szt.
Masło, 50g
Słone babeczki, 12 szt. (produkt gotowy)
Produkty Kamis:
Musztarda, 2 łyżki
Biały pieprz
Natka pietruszki
Szczypiorek
Koperek
Sól Morska w młynku
Wątróbkę z cebulką lekko podsmażyć na maśle, zmiksować na jednolitą masę, ubić białka z jaj na pianę. Wątróbki połączyć z białkami ubijając je na parze. Na koniec dodać musztardę, zioła, doprawić do smaku. Słone babeczki wypełnić musem z wątróbki. Podawać z połówką ugotowanego jaja przepiórczego.
Wątróbka, 250g
Cebula, 1/2 szt.
Jaja, 2 szt.
Jaja przepiórcze, 6 szt.
Masło, 50g
Słone babeczki, 12 szt. (produkt gotowy)
Produkty Kamis:
Musztarda, 2 łyżki
Biały pieprz
Natka pietruszki
Szczypiorek
Koperek
Sól Morska w młynku
Wątróbkę z cebulką lekko podsmażyć na maśle, zmiksować na jednolitą masę, ubić białka z jaj na pianę. Wątróbki połączyć z białkami ubijając je na parze. Na koniec dodać musztardę, zioła, doprawić do smaku. Słone babeczki wypełnić musem z wątróbki. Podawać z połówką ugotowanego jaja przepiórczego.
...