Nowe smaki salami

Autor:


Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” powiększają portfolio produktów o nowe rodzaje salami - z białym pieprzem, z gorczycą i kminkiem, w pomidorach, bankietowe oraz salami węgierskie.

Smakosze jednej z najszlachetniejszych i najpopularniejszej z kiełbas mają do wyboru nowe smaki salami. Wszystkie rodzaje wyprodukowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem kardamonu oraz pieprzu naturalnego.

Salami z białym pieprzem charakteryzuje się delikatnym, lekko czosnkowym smakiem z widocznymi ziarnami białego pieprzu. Krajem pochodzenia tego rodzaju salami są Włochy, okolice Parmy.

Salami z gorczycą i kminkiem to zgrany duet dominującego smaku gorczycy oraz delikatnego smaku kminku, który jednocześnie poprawia trawienie. Gorczyca nadaje tej suchej, wędzonej kiełbasie bardzo ciekawy bukiet smakowy. Salami w pomidorach to ciekawa propozycja dla wielbicieli włoskiej i jednocześnie zdrowej kuchni. Zawarty w pomidorach likopen (przeciwutleniacz) posiada właściwości chroniące organizm przed licznymi chorobami.

Salami bankietowe to idealna przystawka na eleganckie spotkania i koktajle. Dojrzewające salami o specyficznym, unikalnym smaku i zapachu. Najwyższą jakość uzyskano poprzez dobór wysokogatunkowych mięs i kilkutygodniowy proces dojrzewania. Salami węgierskie to kontrpropozycja dla włoskiego salami. Salami węgierskie z Pekpolu pachnie i smakuje czosnkiem. W kiełbasie znajdziemy delikatne nuty cebuli i papryki.

Rodzaj i wielkość opakowania: woreczki perforowane, waga ok. 2,2 kg.
Sugerowana cena: 23 zł




...