Szaszłyk z watróbek drobiowych w bekonie z pomidorkami cherry
Czas przygotowania wynosi 25 minut. Ilość na 4 porcje.
Sposób przyrządzenia
Wątróbki oczyść, osusz, posyp przyprawą do kurczaka i potraw z grilla. Każdy kawałek wątróbki owiń plastrem boczku. Śliwki delikatnie rozkrój, aby owinąć nimi pomidorki cherry.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj wątróbkę w boczku, następnie pomidorka w śliwce - czynność powtarzaj min. 3 razy. Piecz na grillu często obracając. Z miodu i musztardy przygotuj sos, polej nim szaszłyki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Lista zakupów:
• 400 g wątróbek drobiowych
• 80 g boczku w plastrach
• 80 g pomidorów cherry
• 60 g suszonych śliwek
• 8 patyczków do szaszłyków
• 3 łyżki miodu
Przyprawy KAMIS:
• 0,5 łyżeczki Przyprawy do Kurczaka Złocista
• 1 łyżeczka Przyprawy do potraw z grilla Pikantnej
• 2 łyżki Musztardy Francuskiej
...