Nowe menu inspirowane smakami Kraju Kwitnącej Wiśni
Restauracja Fusion przedstawia zupełnie nowe, intrygujące menu na sezon letni. Karta dań została całkowicie zmieniona, pozostawiono jedynie kilka propozycji, które cieszą się wyjątkowym zainteresowaniem gości. Nowe menu pełne jest smaków i aromatów Japonii, kraju, którym fascynują się szefowie kuchni hotelu Westin.
Szefowie kuchni hotelu Westin, Janusz Korzyński i Ernest Jagodziński, po raz kolejny zaskakują kreatywnością i kulinarnym kunsztem. Tym razem, zainspirowani kulinarną podróżą do dalekiej Japonii, proponują dania, za sprawą których poczujemy smaki i aromaty typowe dla Kraju Kwitnącej Wiśni, a skomponowane w sposób właściwy dla kuchni fusion.
Charakterystyczną cechą kuchni japońskiej jest naturalność i harmonia, a także dbałość o piękną, a zarazem prostą aranżację dań. Właśnie te elementy odnajdziemy w potrawach serwowanych w restauracji Fusion.
Wśród nowych propozycji znajdą się między innymi:
• Trio z małż Św. Jakuba: pieczona przekładana smażoną gęsią wątróbką z owocami Carrici, parowana z uramakiem z awokado, rukolą i kawiorem Masago, smażona
w cieście kataifi z tajską bazylią w cenie 55 PLN
• Lekko opiekana jagnięcina podana z sorbetem z ogórka i Yuzu, słodką solą z mango i grzybami enoki w cenie 55 PLN,
• Krem z białych szparagów, wędzona kaczka, listki purpurowej bazylii i truflowa pianka w cenie 28 PLN
• Pierś perliczki podana z puree ziemniaczanym z fenelem, warzywnym ratatuj, chutneyem z pomidorów, limonki i zielonego pieprzu w cenie 59 PLN
• Pieczona Sola Dover z Foie Gras i płatkami truflowymi, bok choi i serca karczochów, sos z sake i limonki, ryż jaśminowy w cenie 95 PLN
• Grillowany tuńczyk w sosie teryaki, korzeń pietruszki, puree ziemniaczane z japońską przyprawą shichimi w cenie 89 PLN
• Pikantny krem z mleka kokosowego i prażonych migdałów, smażone małże św. Jakuba i sałatka z zielonych szparagów i truskawek w cenie 33 PLN.
...