Sandacz na bagietce w asyście grillowanych warzyw
Ilość dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 25 minut + czas marynowania.
Niezbędne składniki:
filet z sandacza, 600g
cykoria, 2 szt.
papryka mix, 2 szt.
oliwa z oliwek, 50 ml
bagietka, 1 szt.
masło, 50g
Przyprawy KAMIS:
Przyprawa do potrawa z grilla Grzanki złociste
Przyprawa do ryb, 2 łyżki
Przyprawa do potraw z grilla Warzywa grillowane
Przygotowanie:
Sandacza pokroić na porcje, oprószyć przyprawą do ryb, skropić oliwą, odstawić na kilka godzin. Warzywa pokroić na cząstki, posypać przyprawą do potraw z grilla Warzywa grillowane. Bagietkę pokroić, posmarować masłem wymieszanym z przyprawą do grilla Grzanki złociste. Sandacz wraz z dodatkami piec na grillu kilkanaście minut.
...