Garden Party Time!
Sezon wakacyjny to okres, gdzie chętnie spędzamy wolny czas rnz rodziną, ze znajomymi organizując różnego rodzaju Garden Party. Zastanawiamy się wówczas jakie menu powinniśmy zaproponować naszym gościom. Powinno być łatwe w przygotowaniu, ale jednocześnie chcielibyśmy aby było niestandardowe.
Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” prezentują menu na bazie - parówek Paryżanek, wyśmienitych na Garden party. Proponujemy trzy przepisy z parówki Paryżanki – parówka, kilka dodatkowych elementów i fantazyjne dania gotowe.
Wakacyjny jeż
Dokładnie jeż, zrobiony z koreczków. Klasyk imprezowych stołów, ale można nadać mu szczyptę wyjątkowości. Będziemy potrzebować dużą pomarańcz, puszkę ananasa, opakowanie parówek Paryżanek z Pekpolu, kostkę żółtego sera, dużą paprykę, metalowe foremki, wykałaczki. Istotą, jest wycięcie sera oraz papryki w finezyjne i oryginalne kształty. Wykorzystamy do tego foremki, nadając koreczkom kształty różnych zwierząt takich jak: miś żyrafa, a nawet słoń. Jest to propozycja dla przełamania smaków – słodko i mięsnie. Obecność pomarańczy i ananasa może zasugerować klimat wakacyjnych podróży.
Naleśnikowa parówka
Naleśnik bez naleśnika, czyli wykorzystujemy ciasto naleśnikowe oraz parówki Paryżanki w drobnej przekąsce. Ciasto naleśnikowe powinno być dużo gęstsze od typowej masy naleśnikowej. Do miski z ciastem, wkładamy Paryżanki i zanurzamy je dokładnie w cieście. Następnie, wyjmujemy widelcem parówki. Obtoczoną ciastem Paryżankę, kładziemy na rozgrzanej patelni. W razie potrzeby polewamy jeszcze delikatnie masą naleśnikową, by ostatecznie otrzymać parówkę z każdej strony obtoczoną ciastem. Na jednej patelni możemy jednocześnie przygotowywać kilka parówek, dzięki czemu oszczędzamy czas.
Kieszonkowa Paryżanka
Le poche, to po francusku kieszeń. My możemy przygotować Paryżankę w kieszeni. Aby to zrobić będziemy potrzebować opakowania ciasta francuskiego, Paryżanek oraz warzyw dobranych według uznania. Następnie wykrajamy w cieśnie małe kwadraty, w środek wkładamy parówkę pociętą w plasterki, na niej układamy warzywa. Następnie zaginamy rogi, taką saszetkę układamy w blaszce do muffinek. Dzięki temu, będziemy mieć pewność, że rosnące ciasto utrzyma zaokrąglony kształt. Jest to danie, które można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewielkie rozmiary, powodują że jest to przekąska szybka i wygodna.
Wszystkie trzy propozycje są rozwiązaniem, które może dać naszemu menu powiew świeżości. Podobne uczucie, budzi opakowanie Paryżanek a hasło: Kocham ten smak! może stanowić najlepsze podsumowanie reakcji naszych gości. Prostota, ale i pomysłowość, to kombinacja niezbędna na Garden Party Time!
...