Kheer z mango
Perfekcyjnym uzupełnieniem deseru Kheer jest herbata Lipton Bangalore Palace. Zawarte w niej kawałki skórki pomarańczy tworzą doskonałą kompozycję smakową z owocem mango. Lipton Bangalore Palace to mieszanka czarnej herbaty oraz skórki pomarańczy, uchwycona w delikatnej torebce piramidce. Odkryjesz z nią przyjemność, która przywołuje na myśl magię i tajemnicę Indii.
Składniki:
• 1/2 szklanki ryżu (najlepiej carlose)
• 3 szklanki mleka w proszku
• 1/3 szklanki cukru pudru
• 6 strąków nasiennych kardamonu, rozgniecionych
• 1/4 łyżeczki cynamonu mielonego
• 1/4 szklanki rodzynek posiekanych
• 3 duże mango, pokrojone
• 1/3 szklanki płatków migdałowych, prażonych
• 1/3 szklanki śmietanki
Jak przygotować indyjski deser Kheer?
Smacznego!
...