Placki dyniowo-ziemniaczane
Przepis na 4 porcje. Czas przygotowania potrawy wynosi 30 minut.
Składniki:
1 Sos pieczarkowy WINIARY
1 filet z kurczaka
1 mała cebula
6 pieczarek
2 łyżki masła
Placki:
400 g miąższu dyni
2 duże ziemniaki
1 jajko
3 łyżki czubate mąki
1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Filet, cebulę i pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Dodać Sos pieczarkowy. Gotować razem 8-10 minut. Można dodać łyżkę kwaśnej śmietany.
Placki: Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a ziemniaki na drobnych. Dodać mąkę, jajko i sól. Smażyć na rozgrzanej oliwie małe placuszki. Podawać z sosem.
Wartość energetyczna:
• Całość 1015 kcal
• 1 porcja ok. 254 kcal
...