Krewetki z lodami markuja-mango i z pomarańczami
Przedstawiamy przepis na niekonwencjonalne danie z dodatkiem lodów owocowych.
Dla czterech osób:
4 – 5 małych pomarańczy
krewetki koktajlowe
1/2 cytryny
oliwa z oliwek
szczypiorek, koperek, czerwony pieprz do dekoracji
4 małe gałki lodów Mövenpick „Marakuja – mango“ (ok. 240 ml)
Przygotowanie:
Obierz i pokrój pomarańcze na cienkie plasterki. Odłóż na bok 16 najładniejszych plasterków, a pozostałe pokrój w kosteczki. Krewetki wymieszaj z pokrojonymi pomarańczami. Przypraw cytryną, oliwą, szczypiorkiem, solą i pieprzem i połóż na talerzu na plasterkach pomarańczy. Podaj razem z gałką lodów Movenpick „Marakuja – mango“. Całość posyp koperkiem i udekoruj czerwonym pieprzem.
...