Sałatka korsarska
Boże Narodzenie to taki moment w roku, kiedy przystajemy w biegu, aby delektować się każdą chwilą spędzaną z najbliższymi. Wprowadzeni w magiczny nastrój dokładamy starań, by zachwycić ich wyjątkowymi, uroczystymi potrawami. Komponując świąteczne menu pamiętajmy o tradycyjnych filetach śledziowych.
Składniki:
Śledź po korsarsku,
sałata roszponka,
kiełki słonecznika,
śliwki marynowane,
melisa cytrynowa,
grapefruit,
zielony pieprz.
Dresing: oliwę ze śledzika wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą.
Sposób przygotowania:
Umyć sałatę, kiełki i wysuszyć, wymieszać ze śledzikiem i śliwkami pokrojonymi w ćwiartki, grapefruit obrać i wyciąć kawałki bez błon. Wszystkie składniki wymieszać z dresingiem i udekorować liskami melisy cytrynowej.
...