Tarta ze śliwkami
16 porcji.
Ciasto:
1,5 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. cukru pudru
1/2 kostki margaryny
1 jajko
szczypta soli
Masa serowa:
1 Budyń o smaku waniliowym z cukrem WINIARY
250 g sera śmietanowego białego
3/4 szkl. cukru pudru
1 szkl. śmietany 30%
2 jajka
300 g śliwek węgierek b/pestek
Ciasto: Z podanych składników przygotować ciasto kruche, zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować i wyłożyć do tortownicy, tworząc wysokie brzegi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200˚C. Piec 15 minut
Masa serowa: Połączyć wszystkie składniki, zmiksować i wyłożyć na podpieczone ciasto. Na cieście ułożyć połówki śliwek. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze przez 30-35 minut.
Czas przygotowania: 20 minut
Czas oczekiwania: 80 minut
Wartość energetyczna:
• Całość 3505 kcal
• 1 porcja ok. 219 kcal
...