18 porcji/1 porcja 2,5 PUNKTU™ Czas przygotowania ok. 1,5 godz. czas pieczenia ok. 45 minut Składniki na ciasto: 340 g mąki 120 g cukru 3 jajka 80 g margaryny 125 ml mleka 0,5% 10 dkg drożdży szczypta soli 400 ml nektaru z marakuji 60 g niskosłodzonej konfitury pomarańczowej 2 melony, 2 kiwi, 3 pomarańcze Sposób przygotowania ciasta: mleko podgrzać, dodać rozdrobnione drożdże oraz 1 łyżeczkę cukru, odstawić na ok. 10 minut margarynę rozpuścić (zostawić 1 łyżeczkę) i zagnieść z jajkami, solą, 40 g cukru, mąką oraz zaczynem drożdżowym ciasto odstawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na ok. 30 minut wysmarować foremkę (średnica 28 cm.) pozostałą margaryną, ciasto włożyć do foremki i pozostawić pod przykryciem na dalsze 30 minut do wyrośnięcia. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika do temperaturze 180 st. C piec przez 45 minut podgrzać nektar i rozpuścić w nim pozostały cukier nektar ostudzić i połowę wlać do foremki, włożyć do niej babkę i polać pozostałym nektarem nasączone ciasto wyjąć z foremki i posmarować rozgrzaną pomarańczową konfiturą z melona powycinać kulki, kiwi pokroić w plasterki, a pomarańcze w plastry Babkę podawać z owocami