Składniki:
1,2 kg schabu,
2 łyżki Vegety,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki musztardy,
1 łyżka tymianku,
1 łyżka majeranku firmy Podravka,
1 łyżka oregano firmy Podravka,
1 łyżka pieprzu czarnego firmy Podravka,
1 łyżka oleju,
pasta warzywna Ajvar.
Sposób przygotowania:
Oczyszczony schab natrzeć Vegetą i odstawić na godzinę do lodówki. Zioła połączyć z musztardą, pieprzem
i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą posmarować mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza, polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Podawać na gorąco z pastą warzywną Ajvar.