Składniki:
śledź z łososiem w sosie śmietanowym Lisner,
rukola,
jajo ugotowane na twardo,
suszone śliwki i morele,
orzechy włoskie,
pomarańcza,
cytryna,
koperek,
mleko.
Sposób przygotowania:
Orzechy włoskie ugotować w mleku, ostudzić i połamać na drobne kawałki. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na drobne kawałki. Jajko ugotować na twardo, białko pokroić w drobną kostkę, żółtko przetrzeć przez tarkę o grubych oczkach. Śliwki i morele suszone pokroić w drobne paski. Wszystkie składniki wymieszać. Pomarańczę wyfiletować (oddzielić miąższ od białych błonek), pokroić w cząstki. Na rukoli ułożyć wszystkie składniki sałatki. Na końcu dodać filety śledziowe z łososiem bez sosu, skropić sokiem z cytryny. Tuż przed podaniem delikatnie polać sosem śmietanowym. Udekorować koperkiem.