Przekąska od wielu lat obecna jest na półkach polskich sklepów. Często jedzona jako sucha przegryzka lub maczane
w pikantnej salsie. Nuda? Zaskoczmy naszych gości! Garść pomidorków, zielonych i czarnych oliwek, chude białe mięso… To musi się udać!
Danie łatwe w przygotowaniu
Czas przygotowania: 20 minut
Danie dla 4 osób
Kuchnia meksykańska
Składniki:
• Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr – 1 opakowanie
• Pierś z indyka (ewentualnie z kurczaka) – 400 gramów
• Chipsy nachos – 200 gramów (duże opakowanie)
• Pomidorki cherry – 100 gramów
• Papryka chilli – 2 sztuki
• Ser żółty – 50 gramów
• Świeża natka kolendry – 1 pęczek
• Oliwki czarne – 50 gramów
• Oliwki zielone – 50 gramów
• Majonez Hellmann’s – 60 mililitrów
• Jogurt naturalny – 60 mililitrów
Sposób przygotowania:
1. Indyka pokrój w cienkie paseczki. Przełóż do miski i wymieszaj z Fixem Kebab z sosem czosnkowym Knorr. Podsmaż mięso na patelni.
2. Dołączony do Fixu sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.
3. Żółty ser zetrzyj na tarce. Pomidorki i oliwki pokrój na połówki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki.
4. Chipsy rozłóż na dużym żaroodpornym talerzu, posyp po wierzchu podsmażonym mięsem, żółtym serem, pomidorami oraz papryką chili i czarnymi oliwkami.
5. Zapiekaj danie w piekarniku do momentu, kiedy ser zacznie się przypiekać.
6. Nachosy podawaj polane sosem czosnkowym i posypane posiekaną kolendrą.