Wiosna to pora porządków, również tych w zakresie właściwego odżywiania i zdrowej diety. Marka Gellwe wychodząc naprzeciw temu trendowi oferuje dwie nowe smaczne przekąski: suszone morele i śliwki. Dzięki nim w chwilach, gdy złapie nas głód lub po prostu będziemy mieć ochotę na małe co nieco, zamiast po kaloryczne słodycze sięgniemy po zdrowie.


Morele i śliwki z linii Luksusowych Bakalii Gellwe to owoce z najszlachetniejszych odmian, charakteryzujących się nie tylko doskonałym smakiem, ale również dorodnym wyglądem. Duże 200-gramowe opakowanie zaopatrzono w praktyczne zamknięcie, dzięki któremu produkt jest świeży nawet długo po otwarciu.

Warto pamiętać, że suszone morele i śliwki to prawdziwa bomba witaminowa, dlatego warto po nie sięgać jak najczęściej, szczególnie w okresie wiosennego osłabienia organizmu. Morele to skarbnica witamin z grupy B, witaminy C, betakarotenu (jako silny przeciwutleniacz zwalcza wolne rodniki), potasu (przyczynia się do wydalania wody z organizmu, reguluje ciśnienie osmotyczne tkanek i zapobiega powstawaniu kamieni nerkowych) i cennych składników mineralnych. Z kolei suszone śliwki zawierają ogromne ilości żelaza i fosforu, a także błonnika i pektyn, korzystnie wpływających na pracę przewodu pokarmowego.

Marka Gellwe zadebiutowała w kategorii Bakalie jesienią ub.r. Obecnie w jej ofercie, prócz suszonych moreli i śliwek znajdują się także rodzynki sułtańskie, migdały, orzechy włoskie i laskowe oraz wiórki kokosowe. „Wszystkie produkty oferowane w ramach linii Bakalie stanowią idealne dodatki do naszych flagowych ciast takich, jak Babka cytrynowa, Karmelek czy Piernik krakowski.” – mówi Paulina Włodarska, Młodszy Brand Manager marki Gellwe.

Szata graficzna bakalii Gellwe wyróżnia je na tle konkurencji i nawiązuje bezpośrednio do kolorów marki. Przeźroczyste opakowania eksponują zawartość, dzięki czemu konsument z łatwością może obejrzeć ukryte w nich produkty.

Sugerowana cena moreli i śliwek luksusowych (200 g) marki Gellwe wynosi 5,50 PLN.