Przepis na porcje dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 30 minut + czas marynowania.

Niezbędne składniki:

2 polędwiczki wieprzowe
100 g suszonej żurawiny
200 ml czerwonego wina
 2-3 łyżki chrzanu
1 szalotka
1 łyżka masła
5-7 owoców jałowca
1 łyżeczka rozmarynu
Przyprawa Kamis „Schab pieczony z żurawiną”
Pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Polędwiczki pokroić na plastry, lekko rozgnieść ręką, oprószyć przyprawą Schab pieczony z żurawiną, odstawić w chłodne miejsce na kilka godz. Medaliony podsmażyć, zdjąć z patelni. Na maśle podsmażyć cebulę, dodać czerwone wino, rozmaryn, jałowiec, żurawinę, gotować na małym ogniu kilka minut. Pod koniec dodać chrzan, doprawić do smaku. Do sosu dodać mięso, gotować razem 2-3 minuty