C.L.A Z ZIELONĄ HERBATĄ firmy GAL to nowy suplement diety, który skutecznie wspomaga walkę z nadwagą. Stanowi bogate źródło sprzężonego kwasu linolowego C.L.A., pochodzących z zielonej herbaty polifenoli oraz kwasów tłuszczowych z rodziny Omega-3. Cena (100 kapsułek elastycznych) – ok. 30 zł


Działanie preparatu:

Ekstrakt z zielonej herbaty i kwas linolowy C.L.A. to idealne połączenie składników ułatwiających odchudzanie. Kwas linolowy C.L.A. przyspiesza tempo metabolizmu tłuszczowego. Wpływa również na aktywność głównych związków enzymatycznych, odpowiadających za magazynowanie tłuszczu w komórkach, powodując osłabienie ich aktywności. Z kolei koncentracja polifenoli zawartych w zielonej herbacie pomaga poprawiać termogenezę, a tym samym tempo w jakim ciało spala kalorie. Podniesiony w ten sposób metabolizm pomaga w utracie zbędnych kilogramów.


Właściwości składników:

C.L.A (sprzężony kwas linolowy) jest zmodyfikowanym kwasem tłuszczowym występującym w niewielkich ilościach w naszym pożywieniu. Zastosowanie C.L.A jako suplementu diety wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej (hamuje proces powstawania i rozrostu komórek tłuszczowych), poprawia witalność, oraz zwiększa rezerwy energetyczne organizmu. C.L.A poprzez działanie termogeniczne (zwiększające temperaturę ciała) wpływa bezpośrednio na redukcję tłuszczu zapasowego, oraz na zwiększenie produkcji energii pochodzącej z kwasów tłuszczowych. CLA wykazuje również silne działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające) tzn. może wiązać i neutralizować "wolne rodniki" - wzmacnia system odpornościowy - zwiększa siły obronne organizmu. Kwas linolowy poprawia transport składników odżywczych przez błony komórkowe, co wpływa na przyśpieszenie regeneracji organizmu po intensywnych wysiłkach fizycznych.

Zielona herbata. Skład chemiczny liści herbaty jest bardzo bogaty i obejmuje m.in. witaminy B1, B2, B5, K, PP, bardzo liczne związki mineralne zawierające wapń, magnez, żelazo, sód, fosfor, miedź, fluor, mangan, krzem i jod, olejki eteryczne, aminokwasy, witaminy: C, E, K, a także sole mineralne. Chroni przed zawałem serca, stymuluje krążenie, reguluje ciśnienie krwi, działa przeciwko kamieniom w wątrobie, nerkach i pęcherzu moczowym. Reguluje wydzielanie żółci, pobudza trawienie, neutralizuje nadkwaśność gastryczną, wspomaga odchudzanie. Obniża poziom cholesterolu całkowitego, wpływając jednocześnie na wzrost dobrego cholesterolu HDL. Chroni przed zawałem i udarem mózgu. Jest pomocna w chorobach o podłożu zapalnym (grypy, biegunki, stany zapalne śluzówki jamy ustnej lub dziąseł). Posiada właściwości przeciwutleniające (likwiduje wolne rodniki - spowalnia proces starzenia).

Omega-3 - są budulcem błony komórkowej, która przepuszcza w obie strony wszelkie krążące po organizmie substancje, np. do środka hormony, a na zewnątrz produkty przemiany materii. Kwasy Omega-3 usprawniają wszystkie procesy życiowe. Obniżają poziom złego cholesterolu LDL oraz regulują poziom trójglicerydów we krwi. Normują ciśnienie. Zapobiegają udarom, zmniejszając lepkość krwi. Wspierają elastyczność stawów, ograniczają ich deformacje i łagodzą tzw. sztywność poranną. Zapewniają równowagę hormonalną, zapobiegają chorobom skóry, wzmacniają odporność na infekcje oraz alergie. Pomagają także zwalczać stany zapalne. Są niezbędne m.in. do przekazywania impulsów nerwowych i prawidłowego rozwoju układu nerwowego, zwłaszcza części odpowiedzialnych za wzrok, koordynację, nastrój oraz zdolność uczenia się.