Coraz więcej osób świadomie wybiera pełnowartościowe produkty, pochodzące z upraw ekologicznych. Są one bogate w witaminy i składniki odżywcze, dzięki czemu stanowią naturalne uzupełnienie codziennej diety.
XXI wiek jest zdominowany przez modę na zdrowy tryb życia. Ogromną wagę przywiązujemy do jakości oferowanych nam produktów – w tym żywności. Obecnie dużą popularnością cieszy się wszystko, co jest „eko”, „bio” lub „organic” . Taką żywność cechuje naturalność, pełnowartościowość i wyjątkowe walory smakowe. Żywność pochodząca z ekologicznych upraw zawiera nawet o ok. 30% więcej witamin i składników odżywczych niż jej tradycyjne odpowiedniki. Między innymi dlatego zalecana jest alergikom, kobietom w ciąży i dzieciom.
- Znajdujące się w sztucznie przetworzonej żywności związki chemiczne negatywnie wpływają na metabolizm i rozwój organizmu – mówi Małgorzata Zdrojewska, specjalista dietetyk pracujący dla firmy Good Food, producenta Bio pieczywa lekkiego – Przyczyniają się one m.in. do obniżenia odporności i powstawania zmian nowotworowych. Wolne od pestycydów produkty ekologiczne dostarczają organizmowi naturalnych i zdrowych składników, niezbędnych w codziennej diecie.
Według badań, po zdrową żywność regularnie sięga już 7% Polaków. Sprzyja im rynek, bo BIO produkty różnych marek dostępne są już w asortymencie większości sklepów. Wśród nich znaleźć można nie tylko ekologiczne makarony, warzywa i owoce, ale i bioalternatywę dla tradycyjnego pieczywa (np. BIO pieczywo lekkie od Good Ford).
W zgodzie z naturą
Lekkie i chrupkie Bio pieczywo od Good Food jest pierwszym w Polsce certyfikowanym ekologicznym lekkim pieczywem, co stawia go wśród produktów z gwarancją najwyższej jakości. Pieczywo wypiekane jest ze specjalnie wyselekcjonowanych surowców pochodzących z ekologicznych upraw z zachowaniem wartości pełnego ziarna. Jest więc bogate w błonnik i minerały oraz stanowi m.in. źródło witamin E, B1, magnezu i fosforu czyli minerałów potrzebnych w codziennej diecie. Produkt dostępny jest w trzech smakach – słonecznik, siedem ziaren i orkisz. Wszystkie nadają się zarówno na smaczną kanapkę, jak i na samodzielną przekąskę o każdej porze dnia. Ich dodatkowym plusem jest poręczne opakowanie, zawierające aż 14 pełnoziarnistych kromek. Nie musimy zjadać wszystkich od razu - szczelny, zamykany kartonik na dłużej pozwala zachować wyjątkową chrupkość pieczywa. Bio pieczywo lekkie jest propozycją, której walory docenią nawet najbardziej wymagający konsumenci.
Cena na półce : ok. 3,5-3,8 zł
Gramatura: 100 g