Dla miłośników kuchni rodem z włoskiej Sycylii, jednej z najpopularniejszych na świecie, marka HORTEX poleca „Danie Sycylijskie”. To najlepsze rozwiązanie, aby w kilka minut, nie ruszając się z domu spróbować i poznać upodobania kulinarne tamtejszych mieszkańców. Sycylia jest największą wyspą na Morzu Śródziemnym, leżącą pomiędzy Europą a Afryką. W kulturze i kuchni tego regionu widoczna jest mieszanka wpływów greckich, arabskich i francuskich. Chcąc zasmakować tej niepowtarzalnej kombinacji powinniśmy sięgnąć po propozycję marki HORTEX. „Danie Sycylijskie” to oryginalna kompozycja, która pozwoli przenieść się na gorące plaże Sycylii i rozkoszować się nowymi smakami. W skład „Dania Sycylijskiego” wchodzą brokuły, groch zielony, marchew, papryka, wędzonka wieprzowa, cebula i czosnek. Całość dopełnia makaron penne oraz wyjątkowa kombinacja przypraw zamkniętych w dołączonej saszetce. „Danie Sycylijskie” HORTEX można łatwo i szybko przygotować na dwa sposoby. Tradycyjnie podgrzewając zawartość opakowania na patelni z oliwą lub w kuchence mikrofalowej. Na koniec przyprawiamy mieszanką przypraw, dzięki której danie uzyska niepowtarzalny sycylijski smak i aromat. Lub skorzystać z Naszej propozycji na Sałatkę sycylijską. „Danie Sycylijskie” HORTEX jest dostępne w opakowaniu 700 g w rekomendowanej cenie detalicznej 6,45 zł netto. Sałatka sycylijska Przepis na 4 porcje „Danie Sycylijskie” HORTEX 1 opakowanie Oliwa z oliwek 3 łyżki do smażenia Pomidorki „cherry” 8 sztuk Świeże liście szpinaku 100 g Oliwa z oliwek 4 łyżki Ocet balsamiczny 1 łyżka Sok z połowy cytryny Listki świeżej bazylii Sól Biały pieprz świeżo mielony Przygotowanie warzyw: Mieszankę „Danie Sycylijskie” HORTEX nie rozmrożoną wrzucamy na oliwę z oliwek i smażymy „bez koloru” do uzyskania odpowiednio chrupiących warzyw. Pod koniec smażenia wsypujemy zawartość saszetki dołączonej do mieszanki warzywnej. Po przestudzeniu dodajemy umyte i osuszone oraz porwane na mniejsze kawałki listki szpinaku. Pomidorki „cherry” kroimy na ćwiartki i dodajemy do sałatki. Przygotowanie sosu vinaigrette: Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny i octem balsamicznym. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym białym pieprzem. Pod koniec dodajemy pokrojone listki świeżej bazylii. Sposób podania: Centralnie na talerzu układamy na listkach świeżego szpinaku doprawioną sałatkę, którą polewamy sosem vinaigrette. Dekorujemy listkami świeżych ziół i cząstkami pomidorków „cherry”. Życzymy niezapomnianych wrażeń kulinarnych!