Lista zakupów:
600 g wieprzowiny (chudej)
0,25 l soku jabłkowego
4 jabłka
100 g cukru
80 ml oleju
60 g masła
30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej Kamis
18 ziarenek Kardamonu Owoce Specialite Kamis
1 łyżka marynaty staropolskiej
1 łyżeczka octu jabłkowego
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokrój na 30 plastrów. Lekko rozbij tłuczkiem. Z połowy oleju i przyprawy do grilla i marynaty staropolskiej zrób zalewę i zamarynuj nią mięso. Z cukru zrób karmel, rozcieńcz go sokiem jabłkowym, pod koniec dodaj masło. Jabłka wypestkuj, pokrój w grube plastry, posmaruj olejem, pokrop octem jabłkowym i grilluj krótko, aby nie rozmiękły. Mięso połóż na rozgrzanym grillu i upiecz. Do sosu karmelowego dodaj kardamon. Na talerzu ułóż mięso na przemian z jabłkami maczanymi w sosie. Resztą sosu polej mięso.